måndag 16 maj 2011

Det blev ett bra Vincolopp

När jag tog morgonpromenaden med Ludde på söndagen var det så gott som vindstilla. Skönt för en morgonpromenad, men inte för en cykeltävling i Skåne. Men efter frukost när jag körde mot S.Sandby för att hämta Patrik började flaggorna röra på sig. Väl nere i Svenstorp utanför Ystad blåste det på ganska bra och det tilltog mer och mer. För att ge tävlingen bättre krydda började det regna lagom till start. Elit, Senior och Junior startade samtidigt. Detta gav ett startfällt på ca. 65 cyklister. Som vanligt i Ystad är det bara en sak som gäller och det är att se till att man håller sig långt fram i klungan hela tiden. Vinden och de smala vägarna gör att det blir jobbigt att täppa alla luckor man man ligger för långt bak. På andra varvet kom Patrik H. och Magnus D. iväg med Anders D. från Ringen och Robert Ö. från Värnamo samt elitklassaren Paul W. från CKC4. Glenn D. Per W. och jag som var kvar i klungan tyckte att detta var en bra utveckling av tävlingen och kände oss ganska säkra på vi inte skulle se våra kompisar på ett bra tag. Det var bra körning i klungan och det for av folk till höger och vänster. Det blev inte många kvar framme i klungan till slut. På slutet smet det iväg några stycken så vi spurtade om en 10 plats. Jag kom in som 14:e man och var mycket nöjd mer vår laginsatts.
Magnus gick med Wirenstedt på sista varvet och tog därmed sin första vinst. Patrik slog Robban i en hårfin spurt och knep därmed andra platsen.


Etta Magnus Dannemyr - tvåa Patrik Heiler - trea Robert Ögren, Värnamo
 Det är så jäkla kul när laget lyckas så bra som idag...det ger en otrolig lagkänsla som är minst lika kul som de egna resultaten.

De sju främsta med Pelle som stark sjua
Tävlingen var lika välarrangerad som vanligt när Vinco är inblandat. Det enda som är tråkigt är att man ska stå ute på en stubbåker en mil utanför stan. Publiken är inte ens de närmast sörjande. Tur man inte frågade frugan om hon ville åka med på en cykeltävling....va hon skulle gjort på den åkern i tre timmar ute i " middle of nowere " vet jag inte. Det enda jag vet för säkert är att chansen att det var sista gången hon var med på en tävling är stor. Jag vet att det är svårt med tillstånd etc. men en klubb som Vinco med sin tradition av att arrangera bra cykeltävlingar skulle vara värda att lägga en så bra tävling inne i Ystad. Då ganske den gamla känslan av Vincoloppet skulle komma tillbaka och det är vad cykelsporten skriker efter.

En alltid lika glad Mattias, punkterade efter 5 mil, fick efter en stund låna ett hjul och körde ensam runt resterande 5 mil.

Nisse Johanesson, en gammal kompis sen 70-talet är en av de många funktionärerna i Vinco som ver hur man ordnar en bra cykeltävling


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar