söndag 5 maj 2013

FIK Trampen i Färingtofta

I dag va det dags för ett av dom trevligare motionsloppen här nere i Skåne, FIK trampen i Färingtofta. Det är ingen större by....skulle du råka blinka när du kör igenom byn så är det stor risk att du missar hela härligheten. Färingtofta IK brukar spela fotboll i sjuan....nu vet jag inte om dom har något lag i seriesystemet.
Jag vet i alla fall att dom arrangerar ett trevligt motionslopp på underbara vägar i Mellanskåne. Banan har dom senaste åren gått upp över den berömda "Lotta på åsen" backen. Nu har dom lagt ut oljegrus på den vägen och den är fortfarande inte riktigt körduglig. Hoppas att det löser sig till Gran Fondot senare i maj.
Nu blev det för året en ny bana ....vilket inte gör mig något! Vi drog vänster i N.Rörum och gjorde nu en runda upp över Sösdala. Detta tycker jag va ett bra drag...för vägarna va underbara.
Vi va en riktigt bra klunga som drog iväg och det tog inte lång tid innan det va plattan i mattan! När vi kom upp till Sösdala va vi inte många kvar.....längst fram gick 5-6 man på lagtempo hela tiden och resten hängde på så gott det gick. Snart va vi tillbaka i N.Rörum och styrde mot Hallaröd och vidare mot Riseberga, Hela tiden rullade det på med ett flitigt lagtempo längst fram. Vägen från Hallaröd upp till Ljungbyhed är en av dom roligaste vägarna du kan cykla i Skåne. Nu efter vintern är beläggningen sämre än va den varit på många år, tyvärr.
På Spången va det inte tid för någon  fika idag!
                                                                     
När vi väl passerat Ljungbyhed och inte minst Spången....som är känt för sitt värdshus och inte minst Edvard Persson, väntade backarna upp mot Perstorp. Dom här rackarna brukar suga musten ur en....och idag va det värre än vanligt....shit va trött jag va. Patrik...Samuel...Janne K. eldade längst fram....och jag hängde som en slips längst bak och va inte många pulsslag från att släppa....men som tur lugnade det ner sig innan vi va uppe på toppen. Sen va det som tur inte mer än en mil kvar till Färingtofta....och fikat.
                                                             
Per är fikasugen efter en bra cykeltur
                                                                           
Glada cyklister som laddar för fikat!
Väl framme i byn va det skönt att pusta ut lite innan prickig korv och ostmackorna som satt som en fläskläpp.
                                                                       
Första gänget tillbaka till Färingtofta, gubbe, Samuel, Janne, Patrik,  Micke, Trevlig kille från Malmö, Sätofta Lasse och Matti. Saknas Anders W som körde nervarvning.
                                                                   
Mats Murare laddad innan start
                                                                           
Trevliga Lunedicyklister som dök upp på slutet, efter en dag i skuggan.
Det är verkligen kul att se utvecklingen på motionärerna ....det går bara fortare och fortare för varje år.....eller är det så att jag blir äldre och klenare för varje år.
106 km på underbara cykelvägar gav ett hurtbullesnitt på 40.2 km/h och ett mycket trevligt sällskap av cykelkompisar som vet hur man plågar en gubbe!!!
                                                                                       
Min kompis Kalle som konfirmerades bjöd på en god middag!
Snabbdusch och sen iväg till Margaretha paviljongen i Pildammsparken i Malmö för konfirmationsfest för min kompis Kalle. Riktigt god mat och trevligt sällskap gjorde detta till en höjdar söndag!

2 kommentarer:

  1. Tack själv och alla andra för en trevlig tur, men varför så blygsam, Håkan? Du var ju själv med och höll tempo i "snurran" loppet igenom.

    Men visst saknade vi Lotta-backen?........eller?

    SvaraRadera
  2. Håller med om att naturen i trakterna är underbar, och vädret var härligt... men cykling är fortfarande en vit fläck på min livskarta :-) Men din kompis Kalle är en höjdare! Liksom du, och din familj... ;-)

    SvaraRadera