söndag 6 januari 2013

In i dimman.

När jag cyklade till jobbet på lördagen va det en underbar morgon. När jag kom vid Krutmöllan gick solen upp över Lund och det va en morgon som vi inte haft på länge. När jag cyklade hem på eftermiddagen så va solen fortfarande uppe och vädret va underbart. Så när jag slog igen dom bruna på lördagkvällen laddade jag för en söndagstur i underbart väder.
Men det sket sig totalt.....när Sätofta-Lasse, Anders W. Lucas och jag gav oss iväg mot Lund kunde man knappt se handen framför sig. 3 - 4 plusgrader och en dimma som va så fuktigt som en sprayflaska va det som stod på menyn. Ur dimman kom snart Mats Murare och strax där på kom nästa danskproffs Lars smygande. Nu skulle vi bara möta upp Linus Dahlberg sen va söndagsligan komplett för dagen.
Här snackar vi dimma



                                                            
Vi styrde upp mot Virke - Reslöv - Marieholm och sen körde vi upp mot Billeberga över Trä. Här svängde Linus av hemåt eftersom han bara skulle ha en kortare tur idag. Vi andra körde upp mot Sireköping. På vägen ut från Billeberga körde vi i fatt Sune Stuveback 78 år som kom körande på en enpetare som vi alla gjorde på 60 - 70 talet. 27 -11/4" däck och 47-18 i utväxling med frihjul. Danskarna kallar det skovcykel......hipsterna kallar den singlespeed. Sune är ett mirakel som cyklist...om jag inte är helt ute och reser så tror jag att han tog SM medalj som junior i början av 50 talet och har haft tävlingslicens varje år sen dess. I fjol va Sune sexa på tempoloppet i Veteran VM i Österrike med 38 i snitt.....och det va han inte nöjd med....nästa år då jäklar! En klar förebild för oss gubbar som håller på med cykling.
Vi rullade igenom Sireköping och i backen upp mot Halmstad blev Lucas lite trött på Sätoftas halvhjulande och helt plötsligt fick vi andra spurta bakom....sen va det slut med halvhjulandet... i alla fall för denna gång. Vidare mot Ekeby över vägen mellan Tågarp-Billesholm rikting Bårslöv. Där drog vi mot Vallåkra med sin alltid sega backe. Snart va vi Härslöv och då fick vi den lilla vind som fanns för dagen i ryggen när vi körde mot Vadensjö - Rönneberga Backar och ner mot Asmundtorp. Nu började det kännas i påkarna att vi kört en bit men det rullade på bra ner mot S.Möinge - Annelöv och snart va vi i Kävlinge. Där drog Lars hemåt....nöjd med dagen...vi andra körde över Kävlingeån och tog vänster mot Hoby. Just här i backen efter järnvägen låg på 60 - 70 talet ett militärt överskottslager på den tiden det va ett överskottslager. Man kunde köpa allt som militärena ville bli av med. Det fanns allt från telefonväxlar, bilar, konserver till vita militärrockar i skinn.
Vägen över Hoby till Örtofta är lite knixig och det går upp och ner hela tiden och den är alltid jobbig på vägen hem. Helt plötsligt kom Mats farande som en raket i en backe......va fan!  Han hade fått goda råd från sin coach att hålla sig där bak.....och det va han snabb att snappa upp för det va första gången för dagen vi såg honom bakifrån. Men det rycket varade inte länge för snart va han tillbaka på sin för dagen vanliga plats. Väl i Örtofta skiljdes vi....Mats styrde mot Lund och vi andra mot Eslöv. Det rullade på bra och Sätofta hängde i som en igel, lite stön och gnäll men han tog sig upp för Sallerupsbackarna med stil och i slutet drog han till med en skyltspurt mot Wall.
Väl hemma va allt jag hade på mig dyngsurt efter lite regn och inte minst mycket fukt....men med dagens kläder är det aldrig några problem....om bara huvudet hänger med och motivationen är på topp.
När jag rullade in cykeln i garaget stod mätaren på 135 km och det gyllene hurtbullesnittet låg på 29,9 km/h.

Nu är det snart vardag igen och då är det innecykling som gäller. Det gäller ju att hålla svänghjulet på motionscykeln glödande så man kan flytta racern framåt när det blir sommar.

Ni får ursäkta att det inte blev några bilder från dagens aktiviteter.....mina begränsade datorkunskaper gjorde att det körde ihop sig med överföringen.

1 kommentar:

  1. Det låter helt underbart håkan o man drömmer sig sj in i den gamla tiden då man va igång.. det vore skoj o haft orken man hade då hehe.. mvh gårdstånga stefan ;)

    SvaraRadera