söndag 13 januari 2013

Så kan det gå när haspen är på!

Söndag på vintern är samma som distansträning med gubbgänget. Idag bestod sällskapet av Sätofta-Lasse, Anders W. Patrik, Johan B. och Mats Murare. Våra danskproffs va i Danmark på träningsweekend med sitt Concordia team. När elitcyklisterna inte är med brukas det halvhjulas mer än vanligt så blev det idag också. Det är ingen som vågar halvhjula eliten för då lägger dom bara ner den en kugg så är det slutsnackat. Men att messa med varann är helt OK.
Eftersom jag kört på lite hårdare i veckan på motionscyklen tog det inte många km innan benen kändes som två köttfärslimpor.


Sätofta ihop med halfwheel king

Dom pigga låg på hela tiden och trissade varann på vägen mot Trollenäs - Trolleholm och vidare till Billinge. Jag hängde på så gott det gick i den kalla sidvinden. Det va -2C när vi gav oss iväg och det blev inte mycket varmare under rundan. Upp till Röstånga och höger i motvinden mot Färingtofta. Denna by är inte någon större metropol och det enda jag vet är att dom har ett fotbollslag som ligger i botten av sjuan samt dom har ett av skånes trevligaste motionslopp på cykel. FIK trampen går alltd i början av Maj och är det första motionsloppet i Skåne. Banan är mycket trevlig och går mest på småvägar och har den beryktade backen Lotta på åsen backen som kronan på verket. Mycket trevligt motionslopp som verkligen kan rekommenderas som säsongsöppnare.
Balmsam för hjärtat
Mats Murare klämmer en banan
Johan körde med Oboy i flaskorna.....men det hjälpte inte idag.
                                                                      
Vi rullade vidare genom Snälleröd som är känt för sina snapsar som är delikata och kan kan få vilken sillbit som helst att trivas i kistan.
Ner genom N.Rörum - Höör hela tiden med vinden från sidan.....nu vet jag inte va som hände men helt plötsligt började Sätofta spitta på i backarna....jag tror att berodde på att vi närmade oss Höör som är en förort till Sätofta. I Höör svängde vi vänster mot S.Rörum och det började bli snö och is på vägen, men det gick bra fast vi för helgen körde odubbat. Det vara bara att slå av lite på farten och hålla sig i hjulspåren så gick det bra hela vägen till Hörby. Nu fick vi äntligen vinden i ryggen när vi körde genom Osbyholm. Nu började halvhjulsmästaren Johan få bråttom hem för helt plötsligt sa han, vilken är snabbaste vägen till Lund? Är du trött frågade vi......nej men jag börjar hamna i tidsnöd....och det är inget man leker med. Genom Snogeröd och ut på slakmotan mot Eslöv där det alltid går tungt. Vänster till Pugerup och sen mot Skarhult och nu började Johan slakna och då såg Anders sin chans att ge igen för gammal ost. Nu snackar vi seriös halvhjulning!!! Dom eldade och jag höll på att dö bakom....som tur är var vi snart nere vid slottet där vi skiljdes åt. Mats och Patrik mot Flyinge och vi andra mot Ellinge där Johan avslutade med en spurt mot Lund medans vi andra körde mot Eslöv. Skyltspurten vann Anders med ett ben i flaskstället.

Det rullar på bra för för gubbgänget
Patrik stark som vanligt utan att behöva halvhjula. Mats laddar för spurten....vi snackar 1500 Watt!
                                                                   
När jag stapplade av cykeln på garageuppfarten stod mätaren på 125 km och hurtbullesnittet låg på 29 km/h vilket är OK med minusgrader och kall vind......speciellt andra helgen i januari!!

Idag va en träningsdag som man snart vill glömma. Blytunga ben efter veckans aktiviteter är inget man vill ha med sig på en trevlig söndagstur.....men så blir det ibland.
I min träningsdagbok va det några killar som idag fick ett speciellt omnämnande......för sin halvhjulning.....eller i vissa fall halvcykling.

Jag längtar bara efter att en dag säga: så kan det gå när haspen......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar