måndag 12 november 2012

Bra helg i cykelns tecken

Lördagförmiddag hoppade jag på testcykeln och drog av några längre intervaller av klassisk karraktär. Det sved gött i benen som det brukar.....men det är väl tanken bakom träningen.
Sedan en snabblunch, innan jag och några goda vänner drog över till Roskilde i Danmark för att kolla in en cykelutställning. Danmark kan låta lite exotiskt för er i norra delarna i Sverige, men för oss skåningar är det en baggis att ta sig dit...speciellt sen Öresundsbron byggdes för tio år sedan. Eslöv - Roskilde klipper man på en timme om man trycker ner pedalen lite.
Cykelutställningen är ju inte jättestor....men ändå mycket och titta på. Lite nyheter inför 2013 är ju alltid kul att kika på.
Jag sprang också på några kompisar som va kul att träffa.....Jan Höegh 66 år ung såg mer vältränad ut än någonsin.....och började snacka om UCI Master VM i Trento i september. Jag vet att sista 15 km går rakt upp i himlen.....det är nog en anledning till att Jan tränar mer än han äter!
En stark Johan och starkare Anders
Patrik biter ihop med danskproffset Lucas
                                                                
På söndagen va det dags att möta det glada gubbagänget igen. Idag va jag, Johan, Patrik, Sätofta, Anders W. och Mats Murare förstärkta av danskproffset Lucas Persson. Vinden låg på ganska bra från sydväst så vi styrde söderut mot Harlösa och vidare över Revingefältet till Veberöd. Ner förbi Kulturens Östarp och sedan höger upp mot Kläggeröd och inte minst Stenberget. Det gick på ganska i sidamotvinden.....längst fram Lucas och Patrik....och vi andra hängde på som iglar där bak.
Uppe på Stenberget tog vi höger ner till Janstorp och vidare mot Häckeberga. Vidare till Lyby - Esarp och upp den långa sugaren till Bonderup innan vi va i Dalby. På väg ut från Dalby mot Torna Hällestad kommer nästa långsugare.....men den gick också bra. Vänster i Hällestad ner mot Revingefältet och vidare mot Södra Sandby....Flyinge - Gårdstånga och upp mot Odarslöv. Här i backen fick Johan som tidigare klagat på att han va trött i overdriven och drog på ett ryck och la sig 10 meter framför oss i en km. Ingen hade en förklaring varför....inte ens Johan själv. Johan fortsatte mot Lund....Patrik svängde vänster mot Sandby och vi andra höger mot Örtofta....lite segt i sidvinden....tills en bettransport glider förbi och vi va inte sena att kasta oss in på rullen i ett par km. Snart va vi Örtofta och sen va det bara Sallerupsbackarna kvar.......kvar och kvar! Seg sidvind....Lucas kör ifrån oss och Sätofta ligger på bra med Anders och mig snett utanför på rullen. Plötsligt vänder sig Sätofta om och säger till mig....idag får du ta skyltspurten mot Anders! Jag vet inte om jag ska tolka det som om Lasse va sliten eller inte.....men spurtade gjorde han ändå.
Tio grader varmt och Sätofta har slängt handskarna
                                                            
Hemma visade mätaren på 126 km och hurtbullesnittet låg på 30,3 km/h.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar