måndag 19 mars 2012

Träningshelg i Åhus

Ett glatt gäng som är riktigt nöjda efter två dagars hårdkörning
                                         
Då va det dags för årets träningshelg med Cykel City Veteran. Som vanligt hade Mats H styrt upp helgen galant och med Max och Mats på Åhus Strands generösa sponsning blev det en riktigt lyckad helg. Åhus och inte minst Åhus Strand är ett ställe som jag verkligen kan rekommendera för ett träningsläger. Hotellet är mycket bra och maten är ännu bättre och eftersom man är van att husa idrottsfolk så behöver man inte bekymra sig för att portionerna inte är tillräckligt stora. Åhus ligger vid Hanöbukten och terrängen inom en mils radie är platt som ett dansgolv. Detta gör man får en lagom uppvärming innan det är dags att ta sig an backarna på Linderödsåsen. Lökaröd, Bertilstorp och Sönnarslöv är några av knudorna som Mats hade hittat just denna söndag. Vägarna på Linderödsåsen är säkert bland de bästa cykelvägar du kan hitta i Sverige, småkuperat och och näst intill omöjligt att hitta en raksträcka som är längre än femtio meter. Och som kryddan på moset är vägarna så gott som bilfria.

Vi träffades vid tolvtiden för några mackor och en kaffe innan det va dags att dra ut och träna. Vi började att köra två par med ganska bra tryck i pedalerna och ganska snabba skift. Vi tog ett varv på Wendes 2 dagars tävlingsbana innan Mats guidade ut oss på den skånska prärien. Helt plötsligt va vi nere vid Yngsjö och hade drygt en mil hem till Åhus när någon kom på den smarta iden att vi skulle ha race hem. Bra kantvind med lite sida medvind.....något av det svåraste man kan råka ut för som tävlingscyklist.......och inte blir det bättre av att det bara är mitten av mars. Det tog inte många hundra meter innan det brann som majbrasor i benen....men på något sätt fick vi gång ett bra lagtempo. Ibland blev det lite luckor....men som tur är har vi en riktig luckkung i teamet som är grym på att täppa till och även ibland släppa en lucka. Han styrde som vanligt upp det på ett föredömligt vis.
Knickers är ett måste om man ska visa sina bruna ben i mars
Picco, Mattias, Glenn och Mikke nöjda efter lagtempot
Skåneligan slitna efter att ha täppt en massa luckor
                                                                                                                                                 
Väl tillbaka på hotellet för en snabbdusch innan det va dags att beställa en gainer i baren och kolla in Milan -San Remo på storbilds TV. Som vanligt en bra tävling med en urstark Cancellara i täten....jag undrar om den killen någonsin känt några ohm i pedalerna....han är helt otrolig.
Sen va det dags för middag och lite eftersnack av dagens aktiviteter innan det va dags att stänga dom bruna.
På söndagen va det en längre tur planerad...vädret va lite så där....efter nattens regn men vägarna torkade snart upp och snart började även solen dyka upp. Mats hade lagt upp en tur på 130 km uppe på Linderödsåsen som han sa skulle ge niohundra höjdmeter. Det gjorde den säkert...men för mig kändes den som minst det dubbla. Vet inte va det kan bero på men det känns som backarna bara blir längre för varje år.
Vi passerade småhåla på småhåla på underbara vägar där man knappt såg en bil. Huaröd, Tollarp, Önneköp, Kyllingaröd va namn som passerade på skyltarna. Vi såg även ett ställe som heter Älmhult.....vilket för det flesta är känt för IKEA. Jag vet att så gott som dagligen kommer det en långtradare eller två upp på dessa småvägar, ofta en polack som ställt in Älmhult på GPS:en och hamnat tio mil fel i helt i ett annat landskap.
Sista femton kilometerna innan Åhus fick vi en riktigt fin medvind och helt plötsligt va det plattan i mattan igen och åter sved det i spirorna.....men nu va nästan hemma så det fick gå på viljan sista tio minuterna. 130 km och ett hurtbullesnitt på 32 km/h vilket är helt OK.
Mikke funderar i vilken ände han ska börja bruchen
Johan laddar på efter en dag i sadeln

                                                                                         
Snabbdusch, sen det va dags att packa innan brunchen som verkligen satt som en smäck. Den va så god att en av veteranerna till och med satt Åhus Strand rekord i smothieätning.

Riktigt lyckad helg som vi alla hoppas ska bli en tradition i veterangänget.
Ett stort tack till Max och Mats för er support av Cykel City Veteran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar