söndag 27 april 2014

Örestadsloppet 2014

Efter att ha kört i veteranklasserna på Örestadsloppet dom senaste åren hade jag tänkt att köra i seniorklassen i år. Jag hade snackat ihop mig med Patrik H. och såg fram mot att få köra ihop med honom denna helg. Nu blev det inte så för han lämnade tyvärr WO med halsfluss. Så jag blev ensam startande från klubben.
Starten va inte förrän 14.40 vilket är lite sent tycker jag, men så blir det med när det är stora startfält och kort varv. När jag vaknade på morgonen kände jag av allergin....svullen hals och ett jäkla tryck på bihålorna. Det va nästan så jag tänkte hoppa dagens tävling. Jag fick dessa problem när jag fyllt 55 år, innan dess har jag aldrig känt något i hela mitt liv! Läkarna kan inte hitta va det är som jag är allergisk mot....dom tror att det är kroniskt irriterade slemhinnor.....efter all uteträning genom åren.  

Vinden senaste veckorna har kommit från öst, vilket är ganska ovanligt i Skåne. Normalt är det västliga/sydvästliga vindar som gäller här nere. Dessa vindförhållanden gjorde dagens tävling lite tråkig. Nu blev det bara kantvindsåkning på en kortare sträcka mellan Sjöbobadet och vägen till Barsebäckshamn. Lite tråkigt men det är bara att gilla läget.

Vi va 45 startande som rullade iväg när startern sa...var så goda att köra. Vi hann inte många hundra meter förrän första man ryckte och det tog inte lång tid förrän tre man kom upp till honom. Jag tänkte att detta kan ju aldrig hålla......vi ska ju köra nästan tio mil. Men dom jobbade på bra och körde jämnt. Klungan körde som vanligt ryckigt.....ena minuten i femtio och nästa minut knappt styrfart. Vi såg dom hela tiden framför oss och ibland kom vi närmare....ibland gled dom iväg!
                                                                     
David körde bra i juniorklassen som startade ihop med oss i seniorklassen. 
Jag försökte varje gång få igång ett bra lagtempo på kantvindspartiet....men det  det gick inte så bra. Ska man köra kantvindsåkning får man köra fort och hålla på en stund. Det går inte att köra 300 meter i 35 km/h och tro att man ska få en lucka. Nu blev det lite strul för tävlingskommisarien tyckte inte att vi skulle köra över mittlinjen på vägen tillbaka till Löddeköpinge. Jag förstår honom fullt ut med mötande trafik som inte är att leka med. Nu är det så att det inte va lätt att följa den regeln eftersom vinden kom snett framifrån. I teorin skulle man kunna köra kantvindskörning på mittstrecket.....men i praktiken fungerar det aldrig!

Vi snurrade runt i täten för att försöka komma i fatt dom fyra där framme, men det va med blandade insatser. Vissa drog, andra släppte in för att slippa hjälpa till med arbetet. Ringen cyklisterna bromsade för att dom hade en gubbe där framme.
Det va två grejor som jag upptäckte idag som va helt nya för mig. När man drar och vill ha fram nästa man ska man tydligen knycka till med armbågen! Det har man sett proffsen göra.....och då gör man det i seniorklassen. Men när man släpper lucka och inte kan hålla hjulet framför sig ska man tydligen också knycka med armbågen...helt nytt för mig! Nästa grej jag la märkte till va att när jag drog i motvinden och slog till sidan (utan att knycka på armbågen) kom inte nästa man fram, utan blev kvar på min rulle. När jag sa till honom att vara med att gå runt svarade han....jag tycker inte att det är mitt ansvar!! Jag vet inte om det är Vacchi som har slagit griller i huvudet på vissa cyklister. Man hör ju honom ibland på Touren hojta...nu måste Quick Step ta sitt ansvar....när man ska jaga i fatt en utbrytning så att Cavendish kan vinna klungspurten. Ansvar....i seniorklassen....jag vet fan inte va cykelsporten håller på att ta vägen.

Nu höll dom fyra killarna i utbrytning undan och vi klungan kom att spurta om femte platsen. Jag vet inte va jag blev...jag tror omkring femtonde man. Ganska nöjd!
                                                                           
Patrik Jadsten och Kävlinges svar på Bradley Wiggins, Fredrik Nystedt!
       
När jag kom hem och fick se resultatlistan på nätet blev jag förbannad. Vilken soppa.....jag fick ingen placering utan stod som DNF.....did not finish. Folk som va avhängda efter fem varv va med i täten. Någon kille som kom hem från Mallis i natt och inte startade stod som DNF.
                                                                     
Toppen fika som vanlit!
Nu får dom fan i mig ta tag i detta med chip.....först ska man köpa ett chip för nästan tusen kronor ( vilket är ganska OK om det funkar) sen ska man betala startavgift....sen ska man tävla nästa i nästa tio mil....sen står man inte ens med i resultatlistan. Jag hade nummerlapp för målkamera.....funkade inte den? Kan man inte ens få ihop detta med chip så är det inte så konstigt att dom andra nordiska länderna kör i från oss så det ryker!

Nu blir det en kort vecka med massa jobb....få se om det blir någon tid över till att grensla cykeln!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar