torsdag 10 april 2014

Mallorca 2014

När jag pendlade till jobbet igår morse va det till att ställa cykeln i 45 graders vinkel mot sidovinden som låg på tolv sekundmeter. Att det stänkte lite regn gjorde ju inte saken bättre. Att benen va sura och tunga gjorde inte så mycket för mina tankar handlade mest om förra veckans träning på Mallorca.
Vi i Cykel City veteran gäng brukar åka på en träningsvecka varje år i April. Dom senaste åren har vi varit på Mallorca som är ett av dom bättre ställen på våren för cykelträning.
I år va vi ett bra gäng med lite förstärkning av några kompisar.
Träningsläger är så jäkla skönt att vara på......frukost....cykla hela dagen....slappa lite på eftermiddagen....sen middagsmat på kvällen....sen lite barhäng innan det är dags att krypa ner i bingen.
Snygg bild.
Patrik, gubbe, Mats, Marina och Lennart i regnet vid Formentor
                                                                   
Jag hade sju cykeldagar och fick ihop ett bra antal mil. Det va långturer på slätten varvat med bra turer i bergen. Vi hann även med med speedwork = lika med lagtempointervaller på max. Coach och guide va som vanligt Håkan Pettersson som hittar på varenda kostig på ön. Den killen har koll på läget....träningszoner G1, G2 osv. va det som gällde på dagarna. Det va sämre med GT på kvällarna när man har försökt hänga med coach Håkan hela dagarna.
Vi mötte massor av cyklister från hela Europa på dagarna. Riktigt kul att se! Det enda som fick mig att fundera va varför det är så många tyskar som cyklar med ryggsäck! Jag tror att jag får göra en närmare undersökning nästa gång jag cyklar på Mallis.
                                                                             
Lite barhäng
                                                                               
Träffade på Andreas Grass och hans CK Lunedi kompisar i Deia.
Vi avslutade resan med ett riktigt mastodontpass. Coach Håkan sa att det handlade om ca 150 km. vilket är helt OK. Nu va det nog lite glädjekalkyl som han drog till med för att få sällskap!
Vi körde Port de Pollenca -Alcudia - sa Pobla - Llubi - Inca - Santa Maria - Palmanyola - Esporles - Upp till Deia för fika stopp - Soller - Sollerpasset - Bunyola backen till Orient - Alaro - Lloseta - Selva - backen upp till Lluc och sen nerför backen till Port de Pollenca. När jag trodde att vi skulle rulla hem fick Anders Olsson i overdriven och vi andra hängde som slipsar efter. Den killen är grym när det rullar på lite svagt utför!
Väl hemma stod mätaren på 2497 höjdmeter, 192 km och ett snitt som inte ens va i närheten av det vanliga hurtbullesnittet.....29,4 km/h för dom snabbaste killarna i backarna.....en annan som kom en stund senare i backarna låg något lägre!
Det är inte konstigt att det fortfarande känns i spirorna....
Vi gjorde resan med Cykelresor.com som drivs av min gamle tävlingskompis Lars-Inge Kjörnsberg. Kan verkligen rekommendera detta upplägg. Klara besked och ett totalt engagemang av Lars-Inge är något som verkligen uppskattas.

Lennart gammal storcyklist från 60 talet. Idag 73 år och satt med på kortrundorna. Lennarts fru Kerstin och min fru Ingrid är kusiner.

                                                                                 
Anders Olsson framför vårt hotell Puerto Azul i Port de Pollenca.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar