söndag 1 september 2013

Skönt att vara hemma igen!

Då va jag hemma igen efter några dagar på Eurobike nere vid Bodensjön i södra Tyskland. Detta va den tjugoandra gången mässan arrangerades och jag har varit där varje gång. Det va betydligt roligare förr, för då hade man inte koll på nyheterna. Nu i internettider är överraskningarna betydligt färre! Jag kommer ihåg när man för första gången fick se Shimano STI handtag.....kan det va nåt? Flytta reglagen från ramen upp till styret.....tänk om man vurpar? Det va dom roliga tiderna det! Nu i år va det mest el-cyklar....även i downhill varianter!!! Skivbromsar för racer....känns väl så där.....men vi får se.
Det roligaste med mässan är att träffa en massa trevliga leverantörer och inte minst gamla kompisar som man träffat under mer än trettio år i cykelbranschen.
                                                               
Frans Verbeeck ägare till Vermarcsport har varit vår kompis i mer än trettio år! 
Frans och hans polare Eddy Merckx, då cykling va cykling!
                                                                                 

Mässan är megastor och har 1280 utställare från 54 länder! Dagarna är långa...lämnar Gasthauset åtta på morgonen och är tillbaka halv åtta på kvällen. Då är man helt slut i benen...en snabbdusch sen dags för mat.
                                                                     
Den här rackaren gled ner utan problem!
Ja, inte bara mat......man är ju också tvungen att skölja ner köttbiten med några weissbier!

                                                                   
Karneval i byn. då dök denna killen upp på gasthauset...med en tupp på huvudet!
                                                                       
Stod och klämde på detta paketet på flygplatsen i München men stod över då jag vet att frugan inte har någon större längtan efter weisswurst! 
Idag va det dags att träffa gubbgänget för en söndagstur.....det va riktigt kul för det va ett bra tag sen. Formen är för tillfället obefintlig....så att alla tyckte vi skulle ta en lugn runda passade mig som handsken!
                                                                         
Mats Murare kör som vanligt med stil och Patrik är  snart lika stark som vanligt!
                                                                                             
Anders smyger på insidan av Johan som för dagen kör med kort-kort och hjälmmössa. 
Vi drog iväg från Örtofta ut mot kusten i en motvind som jag inte sett på länge. Anders W. va på hugget som vanligt, Mats Murare såg pigg ut, Patrik är på G igen efter sitt sommar break och Johan som har börjat ladda för vinterträningen ser vassare ut för varje gång jag ser honom.
I motvinden passerade vi metropoler som Virke....där Sätofta Lasse dök upp i bilen och gav oss trevliga komplimanger....Reslöv...Marieholm...Norrvidinge....Gissleberga...Trä.......Billeberga.....Södra Möinge...Saxtorp....Hofterup....Barsebäck....Löddeköpinge....Kävlinge.....och sen tillbaka till Örtofta. Anders och jag svängde vänster mot Eslöv. Sallerupsbackarna va tunga men Anders va snäll och tog det lite lugnt. Hemma stod mätaren på 90 km och det låga hurtbullesnittet hamnade 29,7 km/h.  Kul att vara igång igen...nu gäller det bara leta fram maggördeln så man kommer i jobbarkläderna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar