söndag 22 september 2013

Höstblues med gubbagänget!

Idag blev det ännu en socialrunda med det vanliga söndagsgänget. För stunden är inte träningen det viktigaste utan mer att umgås med trevliga kompisar. Det inte fel med lite slappeturer så här på höstkanten...det är ju i alla fall minst sex månader till att man ska hitta formen igen!
Idag drog jag och Sätofta-Lasse mot Lund för att möta Patrik, Johan och Mats Murare. Anders W. va lite sen för han satt framför datorn och skulle anmäla sig till Cykel-Vasan.....och han kom med!
Vi drog iväg väster ut i motvinden mot Trolleholm - Torrlösa och Svalöv där det började stänka med regn....men det va inte mycket det kom som tur va! Vi tog vänster mot Teckomatorp och här började Johan elda efter att ha taktikkört en stund. Jag tror att han skulle knäcka mig när vi låg i täten i två par. Jag fick bita i ordentligt för att hålla honom jämsides när han började halvhjula mig! Det gick på bra ända upp till stoppet vid Teckomatorp där vi tog höger mot Billeberga...och bägge kände nog att nu att det räckte med dumheter.
Efter Billeberga körde vi mot Saxtorp och sen till Hofterup där vi tog höger mot Barsebäcksby. Sen svängde vi ut i medvinden mot Löddeköpinge - Stävie och Fururlund. Här på vägen mötte vi Elitaren och hans hurtbullegäng! Dom kom som skjutna ur en kanon i medvinden!
Efter Furulund tog vi den lilla vägen över Västa Hoby tillbaka till Örtofta. Denna väg brukar vara seg med några bra slakmotor men idag gick det som en dans i medvinden. Nu började Johan stöna i backarna....men Sätofta lyckades locka honom till en skyltspurt...jag vet inte hur det gick till men vi fick se en version av döende svanen! Efter vi skiljts i Örtofta va det bara backarna över Sallerup kvar....men Lasse va snäll idag och tog det easy!
                                                                   
Trevliga cykelkompisar!
                                                                           
Johan va för dagen klädd i vitt och klart snyggast i gänget!
En slappehelg kvar sen är det dags att lite försiktigt dra igång 2014 års säsong. Ska bli kul att variera sin träning efter att enbart cyklat sen Mars. Det blir inomhuscykling, MTB, gym, rullskidor och inte minst söndagsrundor och lite annat för att bygga upp den gamla kroppen. Jag märker att åren går och ska man tro vetenskapen så tappar man lite muskelstyrka varje år...så det är kanske dags att ta tag i det...inte minst för vardagslivet!
Dagens runda blev 99 km och hurtbullesnittet hamnade på 32,1 km/h
                                                                 
Efter en tio mila tur och en timmes trädgårdsarbete va det inte fel att avnjuta en Straffe (starke på flamlänska) Hendrik från Brygge i Belgien. Den väckte gamla minnen....för många år sen va familjen i Brugge och frugan tyckte att vi skulle ta en kanaltur i stan. (det tycker hon i alla städer som har en kanal!) varmt va det ....efter båtturen skulle vi ta en läsk på torget i stan...ungarna drack läsk...och jag sänkte 2 Straffe på tio minuter för att släcka törsten...frugan fick köra tillbaka till hotellet! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar