lördag 1 juni 2013

Ringsjön Runt 2013

Ringsjön Runt är nog hurtbullarnas distrikstmästerskap i Skåne. Alltid mycket folk på startlinjen...och alla är laddade.
                                                         
På tal om laddad, undrar va Christer Meyer har i byxorna?
Patrik Jadsten, överladdad?

Dagens Ringsjön hade för året en nya bana på den långa rundan. Det tycker jag verkligen va ett lyft för loppet. Nu slipper man vägen mellan Ringsjöarna som har varit en plåga med all sin trafik. Man slipper också köra genom metropolen Eslöv, vilket jag i och för sig som Eslövsbo tycker är synd! Detta är en stad som alla skulle få uppleva någon gång i livet! Ni som redan upplevt Eslöv ska tacka Tomas Nilsson på Skånes Cykelförbund för den nya bansträckning.

Varenda morgonen denna vecka har morgonpendlingen varit med cykeln snedställd mot vinden som varit halvstorm. I morse va det så gott som helt vindstilla.....vilket i och för sig är trevligt....men ska det bli något av cyklingen i Skåne så vill vi ha lite vind.
                                                           
Laddade killar innan start!
                                                                           
Höllvikens elitåkare va laddade!
Jadsten, Watt Larsson och Sätofta Lasse va också laddade!

Det va säkert 200 man som rullade iväg klockan åtta i morse från Höör. Allt från elitcyklister som Andreas Arvidsson och Patrik Jadsten till hurtbullar som en annan. Det tog inte många kilometer förrän lagtempot
rullade gång, som vanligt. Jättekul....50-60 man på skift upp mot Sösdala i den lilla motvind som dagen bjöd på. Ner mot Södra Rörum och Hörby gick det på bra och vi blev lite färre som gick runt i täten. Depån i Ringsjöstrand som Eslövs Cykelklubb håller i passerade vi utan stopp.
Sedan va det Snogeröd och Pugerup innan backen i Hurva skulle passeras. Här fick Jerker i overdriven och tog täten i hårt jämnt tempo...
                                                           
Jerker, dagens backkung....i alla fall ett tag!
Sedan drog vi vänster mot Löberöd....och då kom den lilla vind som fanns från vänster och det blev plötsligt lite körning på kanten....och sen va det inte så många kvar i klungan. Ner mot Harlösa...där vi mötte Mats Murare som va ute och luftade kläderna. Han va saknad i klungan idag!
I Flyinge svängde vi höger upp mot Roslövsbackarna och nu började man se krokiga ben i klungan.....nästa backe som gick upp mot skogen innan Kungshult...va också tung och jobbig. Ner mot Stehags Kyrkby och Stehag gick det på bra...lite kantvindskörning efter Stehag fick en del att stöna lite extra.
Sen kom Hasslebro och nu va vi inte många kvar som hjälpte till att dra. Sista ansträngningen på banan är backen upp till Maglasäte....vilket alltid brukar vara en seg rackare. Men jag lyckades asa upp min gamla lekamen en gång till.....men det blir fan i mig svårare för varje år!
På vägen in mot målet i Höör körde vi jämnt och fint.....och det dök inte upp några bakhjulscyklister som ville spurta.......tack gode gud!
                                                                     
Två starka killar från Åhus, Fredrik och Peter. Nu väntar vi bara på att få se deras coach!
Ingrid körde 65 km som uppladdning för Tjej Vättern nästa helg. Niklas va drag hjälp på sin MTB (me slicks)

Jag har kört Ringsjön runt många gånger.....och kan bara inse att standarden på cyklisterna bara blir bättre för varje år. Minnen är många.....Tomas S. a.k.a Coach lurade byxorna av en triathlet ett år. Janne Karlssons förning efter Snogeröd som fick oss alla andra att hyperventilera. Pilota och jag tog rullen på en trimmad moppe efter Eslöv! Mats Murares klassiska ryck efter Bosarps Kyrka.
Åsa och Matti körde långa rundan
Leffe, som för dagen dammat av cykeln körde 35 km med  guddottern

Alla minnena är roliga.....men roligaste för dagen va den nya bansträckningen samt glädjen att cykla med alla duktiga cykelkompisar.
Andreas som för fjorton dagars sen körde Gran Fondo New York tyckte att Ringsjön Runt va platt!


Mätaren visade 123 km och det gyllene hurtbullesnittet hamnade på 42,5 km/h

Priset för dagens PB-rand gick till Skånes snabbaste växande cykelklubb, Höllviken CK som nog behöver jobba lite mer på imagen!







1 kommentar:

  1. Fina bilder från ett näst intill perfekt RR. Starkt cyklat som vanligt, själv höll jag ett mycket mer beskedligt tempo med Trampens sub12 VR klunga. Den nya sträckningen var ett verkligt lyft!

    SvaraRadera