torsdag 6 juni 2013

Nationaldagsrunda i underbart väder

Det har blivit lite av en tradition att ta en bra tur på nationaldagen. Idag va det inte svårt att föra den traditionen vidare i underbart väder. Solsken och inte mycket till vind gjorde denna dag till en av sommarens hittills bästa dagar.
Sätofta-Lasse, Anders W. Mats Murare och jag fick idag sällskap med danskproffset Lucas Persson Team Concordia vilket alltid är ett nöje. Vi hade bestämt oss för att lägga in en långrunda i lagom distanstempo.
Vi styrde ner mot Sjöbo genom Flyinge och inte minst Harlösa där det va traktorparad som vanligt på nationaldagen. Vi kom i fatt CK Lunedis elitgäng som va ute på en långrunda i det fina vädret.
Efter Sjöbo körde vi ner mot kusten och på vägen passerade vi Krageholmssjön, Skårby och Marsvinsholm innan vi fick se havet.
Sen följde vi kusten hela vägen nästan fram till Trelleborg. På vägen mötte vi Vinco som kom i full karriär på väg hem mot Ystad. Vi gjorde ett snabbt stopp vid Sveriges sydligaste punkt, Smygehuk.
Smygehuk, Sveriges sydligaste plats

 Sen körde vi upp till Gislöv innan vi passerade Fjärdingslöv och inte minst Gylle, som är mest känt för sitt fotbollslag Gylle AIF som för stunden ligger tvåa i sexan!
                                                                   
Småklubbsfotboll på landet!
Sen klämde vi backarna i Minnesberg....innan vi kom in i Svedala där vi tog höger mot Tittente och Fjällfotasjön. Sen rullade vi mot Holmeja....Sturup och Genarp där vi gjorde ett snabbt pit stop för vattenpåfyllning!
Esarp - Dalby och Hällestad passerade vi innan vi kom till S.Sandby där vi körde mot Flyinge och Gårdstånga. Nu började det kännas i benen och hemlängtan började bli påtaglig! Då tyckte Anders att vi skulle skarva på lite så han kunde skriva 200 km plus i träningsdagboken. Vi pustade lite...men OK...för det fina vädrets skull.
Så det blev en liten förlängning ner om Lilla Harrie och Virke innan vi svängde hem mot Eslöv.
Idag mötte vi massor av cyklister som vässade formen inför Vätternrundan om två veckor. Man såg belgiska kedjor!!! och kunde nästan höra hur dom dom surrade SUB någonting....

Verkligen kul....hoppas bara att alla fortsätter att cykla hela sommaren nu när grunden är lagd!

Innan jag startade gräsklipparen och laddade för lite trädgårdsarbete kikade jag på mätaren som visade 202 km och ett hurtbullesnitt på 32,7 km/h....helt OK för ett distanspass i snacketempo!

På Söndag kör vi Husiesvängen, ett av dom trevligare motionsloppen här nere i Skåne. Underbara småvägar kryddade med två rejäla stigningar över Romeleåsen.

Det blev dåligt med bilder i dag, hade glömt att tömma minneskortet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar