måndag 6 juni 2011

Distansrunda i det fina vädret

Magnus pustar ut uppe på Brösarps Backar

Mats på Brösarps Backar







Vi var ett gäng som hade kommit överrens om att ta en riktig distansrunda på Nationaldagen. Fast kungen gjorde ett besök under dagen i Eslöv som ett led i stans 100 års firande valde jag att lämna stan och dra mot Österlen. Patrik, Ola, Magnus, Micke, Mats och Sätofta Lasse stod för sällskapet. Vi drog ner mot Askeröd - bort mot Svensköp och vidare mot Alunbruket. Där tog vi vägen ner mot Brösarp och fick därmed den beryktade Bertilstorpsbacken på rätt håll dvs. nerför. Över Brösarps Backar ner mot Vitaby - Onslunda - Lövestad - Sjöbo. Där tog vi vägen över Övedskloster mot Harlösa. Vi gjorde ett pit stop vid Vivo affären i byn och fick en överaskning. Jag har aldrig sett så mycket folk i den så annars döda byn. Nationaldagsfirande med traktorparad, varmkorvförsäljning och inte minst Hemvärnets musikkår va det som stod på programmet. När vi fyllt flaskorna och väntat på Ola medans han klämde en varmkorv drog vi vidare mot Flyinge, där vi skiljdes. Lasse och jag drog mot Eslöv och dom andra styrde mot Södra Sandby.
En av årets höjdarrundor, bra väder med 28 värmegrader, go motvind de första 3 timmarna och ett riktigt trevligt sällskap. Vägarna ner mot Österlen måste vara några av de bästa träningsvägar man kan hitta i Sverige, speciellt nu innan semestertrafiken sätter igång. 176 km och ett hurtbullesnitt på precis 34 km/h var dagens facit.


Ola ser nöjd ut efter att ha klämt en korv i Harlösa

Idag var det läge att bättra på brännan
Gårdagen spenderade jag uppe på det lokala flygfältet i Eslöv. Flyguppvisning i högsta klass med massor av aktiviteter. Fallskärmshoppning, segelflyg, helikoptrar, dubbeldäckare och även ett JAS Gripen plan. När det lämnade Eslöv höll planet en hastighet av 1100 km/h och landade sex minuter senare i Ronneby som va planets krigsplacering. En trevlig dag med massor av folk i det fina vädret. Arrangörerna räknade med att det va 15000 som hade tagit sig dit under dagen......vem fan va det som sa att Eslöv är Sveriges tråkigaste stad?

Fräckt eller hur?

Tyskt krigsflygplan

Gammal dubbeldäckare med en startsträcka på 35 meter

Plötsligt stod han där brevid mig.....Kjell från Ullared

Planet som tog upp fallskärmshopparna

1 kommentar:

  1. Vilka bruna fina ben du har Håkan!

    /Catarina

    SvaraRadera