måndag 14 mars 2011

Träningsweekend i Åhus

Då var det dags för den första träningshelgen i historien med veterangänget. Samling 11.45 på Åhusstrand. Efter en snabb baguette och ett par koppar kaffe (Skånerost naturligtvis här nere i Skåne) var det dags för lördagens pass. Jag hade sett fram mot ett lite lugnare pass men coach Reck hade något helt annat på gång. Innan vi gav oss iväg så sa han "dela upp i två gäng så kör vi på lite ut i motvinden för att komma igång" nog kom jag igång. 10-12 sekundmeter motvind mot näsan kan få de flesta att komma igång. När vi kört en timme tyckte Reck att vi skulle börja köra lagtempointervaller. Detta var en ny upplevelse för mej....och inget man vill dela med sig av till sina bästa vänner. Tungt som attan i motvinden ...nästa lika tungt i sidvinden och ett rent helsike i medvinden. Johan B. fick ett ryck efter redan 5 minuter och stod för förningar som vi inte hade en möjlighet att följa. Men efter lite bassning lugnade han ner sig och kom in i mer normala gängor. Sedan flöt det på bra fast smärtan i låren var inget att leka med. Den sista milen in mot Åhus kom plötsligt Reck farande som en kanon på ytterkanten och skrek lagtempo vad det går hem till Åhus. Och gick gjorde det! Lite sida medvind gjorde att det gick som tåget. 12 man lagtempo ger ett bra flow. När jag kollade ner på datorn stod den på 47 km/h........på en tung vintercykel. Det var inte konstigt att det kändes i benen när man kom hem efter 100 km cykling. Lite Paris - Nice på Eurosport sen var det dags för dagens andra pass...middag och barhäng. Ägaren Max som själv är cyklist visste precis vad vi behövde efter en dags cykling. Maten var riktigt bra och eftersom det var buffé var det bara att springa hur många gånger man ville. Jocke B. var nog kvällens vinnare när det gällde att fylla faten.


                    Mattias Reck snackar lite om träning och taktik



På Söndagsmorgonen var det uppstigning 6.45 för frukost. Ett frukostbord som slår det mesta gjorde oss klara för dagens övningar. Mats H. hade lagt upp dagens pass......och jag tror ta mej fan att han hade hittat varenda backe som finns på Linderödsåsen. Första timmen körde vi i duggregn sen blev det bättre väder. Backarna kom som ett pärlband.....Lökarödsbacken.....Bertilstorp......Forsakar.....Sönnarslöv...sedan började det rulla ner mot Tollarp....vilket var skönt. Lite fin motvind tillbaka mot Åhus.....i ett bra distanstempo var det som gällde tills coach Reck plötsligt skrek att vi skulle stanna. Jag tänkte va fan har han nu på gång.....klart att det var något. Sista milen skulle köras lagtempo på lätta växlar...och då menade han lätta växlar. Benen gick som lärkvingar och smärtan i benen var större än på länge. Tillbaka i Åhus stod det 138 km på mätaren och 30,3 i medelhastighet....inte illa på vintercyklar i denna tunga terräng. Det tog inte många minuter att konstatera att gubbarna i veterangänget verkligen skött vinterträningen denna vinter. Det ska bli en kul sommar! Efter en snabblunch var det dags för alla att dra sig hemåt efter en riktigt lyckad helg. När jag väl kom hem till Eslöv efter att ha lämnat av kompisarna på vägen hade frugan middagen klar. Smakade som vanligt bra...det enda bekymret var att få ner vinet som i vanliga fall rinner ner lätt. Det kanske var tecknet på att man tagit i ordentligt under helgen.
När jag kröp ner i bingen på kvällen tänkte jag på: Tack Mats och Mattias för en superhelg. Tack Max för ett trevligt mottagande på Åhusstrand....ett ställe som verkligen kan rekommenderas till alla klubbar som vill lägga ett träningsläger söderut på vårkanten. Tack till Mattias Reck på Reck Balansera för ditt coachjobb...svårt att hitta en mer kunnig och inte minst entusiastisk coach. Vill du utvecklas som cyklist är det honom du ska kontakta....det är en sak som är säker.


 Sist och minst ett stort tack till veterangänget som är ett rent nöje att umgås med. Det är dessa trevliga killar som får mej att hålla på med cykling på den nivån jag gör. Svårt att hitta bättre kompisar i min ålder.




            Så här glad var en av mina bästa träningskompisar Johan efter nästan 14 mil

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar