fredag 26 december 2014

Dubbdäcksdebut!

Idag va det dags.....för dubbdäck. Jag tycker att dubbdäck på en cykel är en riktigt bra grej. Bra fäste och ingen större risk att gå omkull även om det är blankis. Det jag inte tycker om är att det rullar så jäkla tungt så att man knappt kommer upp i styrfart. Men säkerhet före prestanda.....i alla fall på vintern.
Till och med sockerbruket i Örtofta är vackert i vintervädret.

Minus 9 grader visade termometern i morse när det va dags att kliva på cykeln. Det låter kallt...och det är det men med rätt kläder är det inga problem. Ullunderkläder, vinterjacka och byxor samt lobster handskar sen är man så gott som klar. Robert och Sätofta gjorde mig sällskap mot Örtofta för att möta upp Kalle, Mats och Johan. Det tog inte lång tid innan vi såg tre figurer i horisonten som kom rullande från Lund. Vi hann inte mer att mötas innan Johan började ursäkta sig.....jag har inte hunnit få på dubbdäcken! Nu fick han bli längst bak...hela rundan.... för det va ingen som va sugen på att köra in i honom om han skulle glatta omkull. Ny taktik...inga dubbdäck...längst bak. Jag har hört talas om inga skärmar eller kompislapp....längst bak. Man ska alltid lära sig något nytt......varje dag. Vi körde mot Virke och sen till Reslöv innan vi kom in i Marieholm. Sen vidare till Norrvidinge och Trä. Nu va vi ute på riktig blank is...men Johan hängde på längst bak. Snart va vi framme i Billeberga och då blev vägarna lite större och blötare. Efter Asmundtorp körde vi till Häljarp och nu va det inga problem som helst med väglaget. Snart va vi uppe i Saxtorp och körde vidare mot Löddeköpinge. Nu märkte man att trafiken blev tätare.....det va nog julklappsbyte på Center Syd som orsakade detta. Det är synd om mänskligheten.....en underbar vinterdag som detta med några minusgrader och strålande sol och så ska dagen tillbringas på ett köpcenter. Vi fick till och med ett finger av en bilist som skulle om till varje pris.....det va nog mer hans jul frustration än vårt cyklande på vägen som orsakade detta.

Efter Lödde körde vi till Stävie och vidare till Vallkärra. Här snackar vi blank is...men dubbarna bet och Johan hängde med där bak. I Vallkärra körde Johan och Mats mot Lund och vi andra körde mot Örtofta. Efter Örtofta va det bara Sallerupsbackarna kvar.....men det gick denna gången med. Robban fick i overdriven i backen och det sved i påkarna. Robban blir bara bättre och bättre för varje helg....jag vet inte riktigt var det ska sluta. Kalle körde riktigt bra och hängde med riktigt bra.
Ett trevligt gubbgäng som alltid är på hugget!

Dubbdäck med bra bett i.

En sån här tur är nog något av det roligaste man kan göra på vintern....oavsett dubbdäck eller ej. När dubbdäcken smattrade in på garageuppfarten visade mätaren på 99 km och hurtbullesnittet hamnade på just över styrfart 26,4 km/h. Detta tror jag beror på dubbdäcken....för det kan väl inte vara julmaten!

Det va en kille som va lite sent ute i morse och inte hittade vinterkläderna. Men går ju även bra med benvärmare...det va ju bara -9 C i morse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar