måndag 15 december 2014

Då va vi tillbaks i vardagen igen.

Efter förra veckans underbara cykling på Gran Canaria va det dags att komma in i den skånska verkligheten igen. När jag slog upp ögonen i morse va det första jag kände hur mätt jag va efter gårdagens julbord på Sjöbo Gästis. Det va ett av dom bästa julbord jag ätit...kan verkligen rekommenderas för er som vill smaka på massor av skånska specialiteter.
Skånsk julmad i mängder!

Redan på lördagskvällen va det snack om dubbdäck eller ej. På morgonen va det också några sms om vilka däck vi skulle använda. Nu blev det vanliga 32 mm däck men ska jag vara ärlig så hade det inte varit fel med dubbdäck för det va halt som attan inne i Eslöv. Vi gjorde ett snabbt beslut att hålla oss till dom större vägarna och undvika dom mindre. Detta är lite tråkigt eftersom det är betydligt mer trafik att ta hänsyn till på dom större vägarna.
Robert, Kalle, Sätofta och undertecknad styrde mot Örtofta för att möta upp Patrik och Mats. Jäklar va kallt det va....och inte blev det bättre av att Kalle fick en punka halvvägs till Örtofta. Nu gjorde han ett snabbt slangbyte som tur va för det blåste riktigt kallt mitt på slätten.
En stor vass sten satt i däcket. I med en ny slang och omslaget till ett bar som skydd mellan däck och slang sen gick det 10 mil till.  

Snart mötte vi våra kompisar och styrde mot Kävlinge och vidare mot Dösjebro och Saxtorp. Jäklar va tungt det gick......benen va helt sura efter förra veckans många träningstimmar. Efter Saxtorp körde vi vidare i motvinden ner mot Löddeköpinge...över Kävlingeån och upp för backen till Borgeby. Ner genom Bjärred och vidare till Lomma. Här låg vinden på från Öresund och det va riktigt kallt. När man såg Kitesurfarna vid Lomma stranden kan man bara undra hur dom kände det i kylan.
Vid Lomma tog vi vänster till Hjärup och här drog Mats rakt till Lund.....nöjd med dagen. Vi andra körde vidare till Staffanstorp via Tirup på riktigt fina småvägar.
Efter Staffanstorp körde vi rakt fram till Dalby.....här i backen började Kalle stöna lite och klagade på att han va trött. Men vi slog av lite på farten så kom han med upp...sen va den saken biff!
Träning i min värld är förberedelse inför tävling och då hjälper man varann....speciellt på vintern. Ska man tävla så har man nummerlapp på ryggen.....
Framme i Sandby va Patrik nöjd med dagen och svängde hemåt.....eftermiddagens julbord väntade.
Vi andra körde till Gårdstånga och vidare till Viderup där vi svängde höger uppför backen mot Ellinge. Jag vet inte va som hände men Kalle tände ett jäkla tomtebloss i backen och vi andra såg bara ryggen på honom. Kan varit ett motorsågsryck! Ni som har använt en motorsåg vet att den ökar varvet betydligt just innan soppan tar slut! Ett par minuter senare när det va dags för Sallerupsbackarna så va just soppan slut för Kalle, men det gjorde inte så mycket för nu va vi nästan hemma.
När vi rullade in i Eslöv visade mätaren på 98 km och ett hurtbullesnittet hamnade på 28,7 km/h.
Glada och nöjda med ytterligare en söndagsrunda.

Idag va det en riktigt bra träningsrunda....bara lite halvhjulande från halvhjulsmästaren....men det va inte så farligt.
Nu är det dags att gå in i nästa fas av förberedelserna inför en lyckad 2015 års cykelsäsong! Ska bli riktigt kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar