söndag 29 december 2013

Kan varit årets sista runda!

Ytterligare en söndagsrunda att lägga till årets total. Risken är stor att det blev den sista turen för året! Det känns faktiskt lite taskigt om vädret fortsätter vara lika bra som idag. Fyra - fem grader varmt med en lagom sydvästlig vind när vi drog iväg i morse va det som gällde för dagen. Anders W. Sätofta - Lasse och jag va för dagen förstärkta av danskproffset Lucas när vi styrde iväg för att möta upp Patrik och Mats Murare vid Örtofta. Efter en snabb överläggning om vilka tider vi skulle vara hemma beslöt vi att dra ett varv västerut i motvinden för att senare få lite go medvind i ryggen sista biten hem. Efter Virke mötte vi upp nästa danskproffs Mats Andersson vilket genast gjorde det lite trevligare. Vi körde mot Reslöv - Marieholm med jämn och bra fart.....Sätofta som varit lite krasslig höll sig där bak på rullen. Vi rullade på i motvinden mot Teckomatorp - Billeberga - Asmundtorp innan vi kom fram till Häljarp. Nu hade även Mats glidit ner där bak hos Sätofta....jag vet inte om han va trött eller om han fortfarande hade problem med sina ljumskar. Jag fick aldrig något bra svar när jag frågade....men han mumlade något om rehab!
                                                                           
Mats och Lucas i täten och vi andra försöker hänga på så gott det går!
Naturligtvis körde vi den spännande vägen längs med kusten till Barsebäckshamn. När man kollade ut över ängarna mot havet såg man all skit som stormen Sven hade sköljt in. Ängarna va fyllda med plastpåsar och all annan bråte som havet spolat in. När man sitter där och kollar ut funderar man på om vi inte alla skulle vara lite snällare mot vår moder jord.......annars kommer vi inte ha mycket kvar till kommande generationer.

Väl framme i Barsebäck svängde vi ner mot Lödde Sandskog och vidare in mot Lödde innan vi korsade Kävlingeån på vägen mot Stävie. Nu va det äntligen dags för lite go medvind i ryggen. Nu började danskproffsen kika på klockan för dom bägge hade lite annat inbokat under eftermiddagen och hade lite bråttom hem. Efter Kävlinge körde vi mot St Harrie och vidare mot Virke......gubbagänget tog höger mot Lilla Harrie medan Lucas och Mats körde rakt hem mot Eslöv. Nu blev det motvind igen och det kändes i spirorna. Men snart svängde vi ner i medvinden mot Gårdstånga där vi blev omkörda av dagens idiot....som oftast denna tid på året va det en bet transport som kom från sockerfabriken i Örtofta. Ska bli skönt när betkampanjen är över i slutet av januari.
Här i Gårdstånga körde Patrik och Mats rakt fram mot Sandby medan vi andra gjorde ett varv i rondellen och körde ut i motvinden mot Viderup för att klippa backen upp mot Ellinge. Förbi golfbanan och in mot stan sen va vi snart hemma. Jättebra runda i ett väder som va det bästa på länge!
Hemma stod mätaren på 120 km och hurtbullesnittet hamnade på 28,6 km/h.

Som vanligt en bra runda med trevligt sällskap.....bättre blir inte en träning i slutet på december. Nu blir det uppladdning inför nyår....... sen jäklar!

1 kommentar:

  1. Sen jäklar... Det låter!! Ett Gott Nytt År till ER Alla! (Du Håkan, nu har jag läst ikapp) Tack för Trevlig läsning/Olle Lj

    SvaraRadera