söndag 22 december 2013

Idag slapp vi regnet!

Efter att haft häcken full hela veckan blev det äntligen söndag igen, vilket innebär uteträning. I veckorna blir det till att försöka hålla svänghjulet på den gamla innecykeln glödande, vilket kan vara svårt nog. Men när det blir söndag då får man göra "The real thing"  dvs. cykla ute!
Efter att ha kört dom fyra senaste söndagarna i regn va det idag äntligen torrväder.....men däremot riktigt blåsigt. Anders och jag som för dagen va förstärkta med Lucas Persson drog iväg från Eslöv för att möta upp Mats som kom från Sandby. Vi hann inte mer än ut från stan förrän vinden va som en vägg. Jäkla va det blåste motvind på vägen ner mot Örtofta. Mats kom snart visslande i medvinden.....och vi gjorde en helvändning för att möta upp nästa danskproffs Lars Andersson. Vi körde mot Stora Harrie och vidare mot Södervidinge utan att möta Lars. Ett snabbt telefonsamtal och han dök snart upp så att vi kunde börja köra igen. Lars har en förmåga att ligga till det på mornarna så att vi ibland är lite sena brukar aldrig vara något problem......men va som hänt i morse fick jag aldrig klarhet i.
                                                                             
Två pigga danskproffs....i solskenet som säkert varade i tio minuter.
Vi drog ut i motvinden mot Dösjebro - Hofterup innan vi svängde ner i medvinden mot V.Karaby och vidare mot Hög och Kävlinge. Anders och Lucas hade önskemål om att va hemma lite tidigare än vanligt.....så vi körde vidare mot Eslöv för att lämna av dom. Lars och jag körde vidare mot Sandby med en nu sleten Mats på rullen. Det va riktigt tungt i blåsten att hålla proffset Lars jämsides....men Lars är alltid en trevlig kille och va säkert lite snäll. Väl framme i Sandby lämnade vi av Mats innan vi gjorde en rundpall och körde tillbaka mot Gårdstånga - Örtofta innan vi klämmde Sallerupsbackarna på vägen tillbaka till Eslöv. Lars som laddar för en bra säsong fortsatte själv vidare i vinden medans jag styrde hemåt nöjd med dagen. Mätaren visade på 107 km och det gyllene hurtbullesnittet hamnade på 26,7 km/h.
                                                                             
Mats dök för dagen upp med en avbruten bakskärm. Han va inte sen att förslå att han skulle bli där bak för att inte skvätta ner oss andra. 

Det har varit en höst med lite decimerat manskap.....förkylningar, ilskna fruar, lite motivationsbrist har varit lite av det som man hört under hösten. Nu är det den 22 december och årets kortaste dag så nu vänder det mot ljusare tider och veckorna går snabbt....så nu jäklar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar