torsdag 26 december 2013

Annandagsrunda med spänt skinn!

Varje år säger man sig till sig själv, i år ska jag ta det lite lugnt med julmaten.....men ändå slutar det som vanligt. Jag tycker inte att man äter så mycket som förr men ändå är man proppmätt när man rullar ner i bingen efter midnatt! Men det är som han sa....ett vackert skinn ska hållas spänt!
                                                             
Skånsk vinter 26 december 2013
Efter en juldag i slöhetens tecken va det skönt att komma ut på en runda med gänget igen.
Anders och jag mötte upp Mats, Patrik och Johan vid Örtofta som vanligt. Det va just över nollan och bet lite i kinderna när vi rullade ner för Sallerupsbackarna. Jag hade hoppats att det skulle klarna upp lite framåt dagen men det smög sig, för det blev en runda i dimmans tecken. Vi körde mot St. Harrie och Södervidinge i hopp om att möta några danskproffs, men det blev inget med det! Idag kom den svaga vind som fanns från öster.....vilket säkert är två månader sen senast så det blev till att börja med att köra österut. Vi körde mot Marieholm - Trollenäs - Öslöv innan vi kom ut på en av mina favoritträningsvägar mot Stehag och Gamla Bo. Här är det underbar natur i det böljande landskapet med fin utsikt över Ringsjön som för dagen låg spegelblank. Vi svängde höger upp mot Pugerup och vidare ner mot Hurva där vi hade den ökända Hurvabacken att besegra. Jag kommer ihåg årets Ringsjön runt när Jerker från Höör fick i overdriven i backen.......jäklar va det gick undan. Den gången va det betydligt lugnare. Mats som har haft lite skadeproblem med ljumskarna började nu bli lite sliten och "was bringing up the rear" i backen.
Väl uppe på toppen så körde vi ut i sidvinden mot Löberöd....eller Lödde som en del kallar denna metropol. Innan byn drog vi höger ner mot Holmby och vidare till Flyinge. När vi passerade hästdepån i Flyinge började vi lite försiktigt be Johan hålla tyst en stund. Han har inte varit med på söndagsrundorna på en månad och hade mycket att ventilera. När vi kom till Sandby körde Patrik och Mats hemåt och vi andra plågade oss uppför backen vid Räften som alltid är seg. På vägen mot Odarslöv kom Johan igång igen och började snacka julotta, julklappar och andra saker som har med julen att göra....själv höll jag käften och kände mest smärta i benen.
När vi kom fram till Stångby körde Johan mot Lund och lugnet la sig! Anders och jag körde hem mot Eslöv, förbi Örtofta och över Sallerupsbackarna. Denna gång gick det bra....säkert för att Anders va snäll och höll igen lite.
Hemma stod mätaren på 109 km och hurtbullesnittet hamnade på 27,2 km/h.
                                                                       
Starkt kompisgäng!
Vi är ett riktigt bra träningsgäng som är kompisar sen många år tillbaka, vilket gör varje helgtur till ett nöje. Någon har kanske lite mer ambition och mål med sin träning än nästa gubbe, men det är inte större problem. Cykel har ju den stora fördelen att det är ca. 30% mindre luftmotstånd på rullen än längst fram. Detta gör ju att med lite omtanke och hänsyn kan alla få en riktigt bra träning varje söndag....det är kompisanda!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar