onsdag 1 januari 2014

Årets premiärrunda

Idag blev det till att inleda det nya året med en bra träningsrunda. Eller bra och bra.....det som va bra va att vi inte mötte en bil dom första två timmarna frånsett lite sockerbetstransporter. Det som inte va bra va mina gamla ben. Dom va helt döda efter gårdagens försök att hålla innecykelns svänghjul glödande! Innecykling är något som kan få dom mest vältränade benen att blekna. Nä, tacka vet jag utecykling....i alla fall om man har något som liknar form!
I morse va det bara Anders och jag som drog iväg från Eslöv....för att möta Patrik och Johan som kom från Lundahållet. Det va glashalt på cykelbanorna innan vi kom ut på stora vägen som va saltad. Att det sedan va en riktigt styv sydvind gjorde ju inte saken bättre. Anders kände sig lite krasslig och vände hemåt. Men vi andra drog ner till Flyinge - Harlösa - Vomb innan vi kom fram till Veberöd. Här körde vi igenom byn och vidare mot Björnstorp och Genarp. Nu svängde vi äntligen ut i medvinden mot Esarp - Dalby och vidare mot Torna Hällestad. Sen ner mot Sandby där Patrik tackade för sig. Johan är som vanligt stark som en oxe på vinterträningarna vilket ibland kan vara lite störande.Men för det mesta är han snäll vilket va tur idag när vi skulle upp för backen mot Räften. Vi hade knappt styrfart när vi blev omblåsta av en cyklist som vi inte kunde identifiera. Vet inte vem det va men han hade ett bra tryck i pedalerna och försvann snart i fjärran.
Johan, totalt oberörd efter 10 mil.

Vi körde vidare mot Odarslöv där Johan körde mot Lund och jag fortsatte hemåt i medvinden.

Hemma stod mätaren på 101 km och snittet hamnade på 26,4 km/h.

Det bästa med dagens runda va det trevliga sällskapet och den totala bristen på trafik! Resten va glömt efter en stund i badkaret!

Gott nytt år på er alla cyklister...hoppas att ni får ett riktigt bra 2014 och att vi ses på vägarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar