söndag 26 januari 2014

Äntligen så va det dags igen.

Efter att hållit upp med träningen i mer än två veckor va det dags att försiktigt börja dra igång igen. Har kört några försiktiga inomhuspass i veckan. När man kollar ner på mätaren på inomhuscykeln tror man inte sina ögon. Att flåset är en färskvara inser man efter några minuter.....sen är det dags att skruva ner motståndet. Nu är det så att tålamod inte tillhör en av mina starkare grenar. Helst vill man fortsätta träna på den belastningen man hade innan man blev sjuk.....men det kan man tvärglömma! Här gäller det att backa ner några trappsteg innan det är dags att försiktigt börja kliva uppåt igen.

                                                                               
Ett riktigt bra träningsgäng, Patrik, Lasse, Anders, Lucas, Lars och Alexandra.
Idag blev det äntligen dags för en utomhusrunda i det skånska vintervädret. På lördagseftermiddagen kom vi överens om att det va vintercykel med dubbdäck som gällde så det vara till att montera på dubbdäcken. Dubbdäck är bra, ja till och med jättebra.....men jäkligt tungcyklade! När jag slog upp dom bruna på morgonen så tänkte jag att utomhuspremiär med dubb är inget man längtar efter.
Sätofta-Lasse, Anders W. och jag va för dagen förstärkta med alltid starke Lucas när vi rullade iväg i motvinden mot Örtofta. Riktigt hård ostvind och fem minusgrader gjorde att det bet i kinderna. Vi mötte upp Patrik och Mats Murare och en stund senare nästa proffs Lars A. som vanligt va på hugget! Nu drog vi mot Södra Sandby och mötte upp nästa elitcyklist, Alexandra Nessmar. Nu när vi fått ihop ett riktigt bra träningsgäng styrde vi ut mot Flyinge - Hunneberga och sen uppför backen mot Slogstorp. Här började det kännas i benen att det va ett tag sen man va ute på cykeln. Vi körde vidare mot Löberöd och nästan hela vägen fram till Askeröd innan vi svängde vänster ner mot Sebbarp.
Här va vägarna ganska isiga men dubbdäcken bet bra så det va inga problem. Sen körde vi tillbaka i medvinden mot Löberöd och nu va jag parkerad längst bak....med tungan hängande ner på framhjulet! Det rullade på bra ner mot Skarhult där vi delade på oss.....Patrik, Lars, Anders och Alexandra körde mot Flyinge och vi andra rullade på hem mot Eslöv.
Det blev en bra runda i vintervädret....lite kallt men med bra kläder är det inga problem. Mätaren stod på 88 km och snittet hamnade på 25,8 km/h.... inte mycket att skriva hem om....men med halv storm, dubbdäck och vintercyklar är det helt OK!
Tur att man har förstående träningskompisar som låter en smyga lite där bak efter några timmar...
                                                                                           
Alltid lika glada! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar