söndag 24 november 2013

Novemberrace

Det är inte ofta jag kört i tävlingsfart i November.....men det skedde idag. OK kanske inte riktigt tävlingsfart...men det kändes så på vintercykeln.
Söndagsgänget hade som vanligt en utflykt och idag blev vi 5 man. Anders, Sätofta-Lasse och jag mötte upp Patrik och Johan på vägen mot Lund. Det va 4 grader och en riktigt hård vind från norr. Det innebar att vi fick styra norrut för att få lite go medvind på vägen hem.
I motvinden passerade vi Krutmöllan - Södervidinge där mötte vi danskproffset Lars Andersson som nästa år kör för Firefighters. Han kom glidande i medvinden och såg lika glad ut som vanligt.
Han ville inte hänga på så vi fick fortsätta utan förstärkning norrut. Annelöv - Billeberga - Sireköpinge och Halmstad By passerade vi på vägen mot Ekeby. Där va det dags att svänga ut i sidvinden mot Kågeröd och nu började det svida i påkarna, men det sket mitt sällskap i utan stod på som om dom snott cyklarna. Efter Kågeröd på vägen mot Ask blåste det riktigt hårt från sidan och nu började Lasse och Johan som satt först få upp värmen. Jäklar va dom stod på.......det va bara att hänga på så gott det gick. Väl framme i Ask svängde vi höger ner mot Marieholm......och fick äntligen vinden i ryggen. Jäklar va det gick på....på vissa ställen höll vi bra över femtio knyck vilket gör att det sjunger i däcken på vinterhojen!
                                                                           
Två gubbar som är kanonform, Sätofta med diamantben i November och den flygande läkaren Johan som har vinterträningen som sin peak på säsongen!
Johan och Lasse körde som tosingar där framme och vi andra försökte hänga på va det gick. Efter Marieholm blev det Reslöv - Virke - St Harrie innan vi va tillbaka i Krutmöllan. Nu va det dags igen i sidvinden mot Örtofta att gasa på....och nu började det bli riktigt segt. Vi skiljdes åt i Örtofta.....Johan och Patrik styrde söderut och vi andra körde hem till Eslöv i motvinden. Nu snackar vi motvind....4 timmar i tävlingsfart hade satt sina spår och Sallerupsbackarna va segare än vanligt....men Lasse va snäll och höll igen så det gick ytterligare en söndag i överlevnadens tecken. Hemma stod mätaren på 113 km och snittet hamnade på 28,3 km/h. Då snackar vi snitt och inte hittepåsnitt som rullsnitt och andra obskyra nymodigheter.
                                                                               
Patrik, helt färdig efter julstjärnornas hårdkörning! Johan skrattar i bakgrunden!
                                                                             
Anders, oberörd som vanligt!

Det ska bli skönt att köra lite intervaller i veckan.....som lite avkoppling till söndagsdistansen. När man kör med Lasse som är stark som en oxe och Johan vars highlite i cykellivet är vinterträning kan vilka intervaller som helst framstå som rena återhämtningspassen.

I lördags blev det årsdebut på rullskidorna. Inget Vasalopp på gång utan lite mer allroundträng, vilket inte är fel för en gammal gubbakropp.
                                                                                   
Otroligt fin lördag i Skåne. Kolla i bakgrunden...röken från sockerbruket i Örtofta går rakt upp. Det får man inte se många gånger på en vinter!
                                                                 
Svenor rullskidor


1 kommentar:

  1. Kul att se dig FIKA i lördags Håkan! :)
    /Eiring

    SvaraRadera