söndag 17 mars 2013

Nu får det vara nog

Vem man än pratar med så är det antingen sega förkylningar eller vädret. Förkylning har jag klarat mig ifrån länge nu, så det är väl snart dags! Vädret är det inte mycket man kan göra åt....det är bara att gilla läget!
Söndagsgänget hade planerat in en långrunda idag......frågan va om det skulle bli vintercykel eller racer. Nu blev det vintercykel, tyvärr! Nu börjar man bli trött på den där rackaren....breda däck,
skärmar och tung som ett blysänke. Jag hoppas att detta va sista helgen på den rackaren, men kollar man in nästa veckas väder så ser det ut att bli vintercykel ett bra tag framåt.
Anders, Sätofta-Lasse och jag drog mot Lund för att möta upp Patrik och Johan som vi inte sett sen trettonhelgen. Vi bestämde att dra österut i motvinden. Och motvind va det...nu snackar vi 13-14 sekundmeter kryddat med en temperatur runt nollan. Gårdstånga - Flyinge va metropoler vi passerade på vägen mot Harlösa och Övedkloster. Jäklar va tungt det va....när man kollade ner på mätaren stod den ibland på nästan ensiffrigt så tungt va det. Ner mot Sjöbo och vidare österut på vägar som det va länge sen jag cyklade på. Ortsnamnen Tolånga - Vanstad och allt va dom hette passerade vi i motvinden.
Tryde på Österlen har snö!
Johan efter tre timmar.
Två starka killar, Patrik och Sätofta.
                                                                   
Väl framme i Tryde kom vi fram till vägen mellan Kristianstad och Ystad. Här drog vi en höger mot Ystad förbi Tomelilla. Nu började det bli snödrev på vägen och då va valet av vintercykeln inte helt fel. Någon mil innan Ystad drog vi en höger mot Högestad och äntligen fick vi vinden i ryggen efter tre och en halv timme i en motvind som va som en vägg. Det tog inte lång stund innan vi va i Sövestad och vidare mot dom skånska alperna Romeleåsen och deras sugarbacke upp till Knickarp. Ni som kört Vombsjön runt känner säkert igen dom här knudorna som alltid är tunga.
Efter dagens bergpris i Knickarp rullade det på bra mot Blentarp och vidare mot Veberöd. Nu började det kännas i benen och på vägen upp mot Torna Hällestad började Sätofta pusta och stöna men det gick som en dans denna gången också och nu va vi snart nere på Revingefältet och vidare mot Sandby. Helt plötsligt försvann Johan bakåt......va nu? Vi slog av lite och han kom snart rullande och klagade på en begynnande hammare! Väl framme i Sandby svängde Patrik hemåt och vi andra fortsatte förbi byn. Johan va nu likblek och klagade på att han fått släggan. Vi frågade om vi skulle köra med han hem till Lund.....men han svarade, kör ni mot Eslöv så kan jag ta mitt egen tempo hem. Tur att det va medvind för annars hade han nog inte hunnit hem innan det blev mörkt!
Två glada killar!
Johan är lika glad fast han har hammaren!
                                                                          
Vi körde vidare mot Flyinge och vidare över backarna vid Roslöv, Lasse hängde som igel där bak och Anders eldade på och visade hur stark han är...otroligt va den killen har gått framåt! Snart va vi Skarhult och vidare till Ellinge och Eslöv.

Nog det blev det ett långpass....först tre och en halv timme motvind som sög musten ur en.....sen en bit sidvind och sen en jäkla medvind! Fostrande och bra med en runda som detta innan säsongen smyger igång.
När cykeln rullade upp på garageinfarten visade mätaren 149 km och ett hurtbullesnitt på 27,3 km/h. Inte mycket att skriva hem om, men med en vind som detta är det helt OK. Man tar ju aldrig igen i medvind det man tappat i motvind, så är det bara!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar