söndag 17 februari 2013

Veckorna går......


Det är hemskt va veckorna går.....redan söndag igen. Söndag för mig på vintern betyder träningstur med kompisarna. Idag va det dags igen. Redan på lördagkvällen började vi snacka om dubbdäck eller inte.....vi kom överens om att behålla dubbdäcken på så att vi kunde köra lite småvägar och det behövdes.
Patrik, alltid stark och glad!
Mats Murare, pigg som en lärka.
Cykel City Veterangubbar är glada att ha en sån här bra förstärkning på vinterpassen
                                                            
Anders, Sätofta-Lasse och jag va för dagen förstärkta av danskproffset Lucas Persson på vår väg mot Lund för att möta upp Patrik och Mats Murare. Temperaturen låg just över nollan och det va inte mycket vind för dagen....det lilla som märktes kom från syd. Som vanligt stämmde vi av med alla om det va någon speciell tid att passa där hemma innan låset i dörren blir utbytt. För dagen va det inga problem utan vi kom överens om att ta en bra tur....nu när vädret va OK.
Vi körde från Örtofta ner mot Harlösa och vidare till Vomb - Kulturens Östarp innan vi kom till Blentarp. Där svängde vi upp mot dom beryktade Slimmingebackarna....men innan det började branta till svängde vi höger in på den lilla vägen som går upp till Stenberget. Här behövdes verkligen dubbdäcken då vägen för det mesta va täckt av snö och is. Vägen börjar med en bra knäppa som är riktigt brant innan det börjar platta ut upp mot Stenberget. Här fick Sätofta i overdriven och låg på som en rem i backarna....vi andra fick kämpa på för att hålla rullen.
Sätofta, yrar runt uppe på Stenberget
                                                             
Uppe på toppen tog vi vägen ner mot Veberöd det rullade på i upp mot sextio i nerförsbackarna och dubben smattrade som en hagelskur mot asfalten.
Dörröd, där gjuter man!
                                                                      
På vägen ner mot Veberöd kör man igenom Dörröd.....som inte är mycket för världen. Denna by är känd för en sak och det är Dörrödsbonden som på nittiotalet sålde opastöriserad mjölk från sin gård. Kommer ihåg att det va ett jäkla liv i massmedia. Senare dök bonden upp i TV serien Farmen som i mina ögon inte är något man ska snacka högt om!
Efter Veberöd körde vi till Björnstorp - Genarp - Häckeberga där vi tog höger mot Lyby och sen ner på småvägarna till Esarp. Här tog Mats sin mats ur skolan och körde själv hem till Dalby. Han va lite sliten men det va inte långt kvar innan han va hemma i badkaret. Vi andra svängde höger i Esarp mot Lunnarp och snart va vi i Dalby.
Sen tog vi slakmotorna ut ur byn mot Torna-Hällestad och vidare över Revingefältet till Södra Sandby. Här svängde Patrik av till hemmets lugna vrå...vi andra körde till Flyinge och Gårdstånga.
Ett par km efter Gårdstånga kommer man till Viderup som är känt för sitt välbehållna gods. Svänger man höger här kommer det en brant backe som är ett par hundra meter lång. Sätofta som normalt är vår bergsget va nu sliten......och började yra! " Det är en jäkla backe det här....och brant är den också" va dom snällaste orden vi hörde. Nu va vi snart uppe och efter ett ögonblick va vi snart vid Ellinge Gods och Eslövs Golfbana. Det kvittar hur trött Sätofta är så piggnar han snart till när han ser Eslövsskylten.....Anders är aldrig sen att haka på när det gäller en skyltspurt.
När jag rullade in cykeln i garaget så visade mätaren 134 km och hurtbullesnittet låg på 27,2 km/h. Inte mycket att skriva hem om......men förhoppningsvis ska det öka något när man väl kan montera av dubbdäcken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar