söndag 10 februari 2013

En bra vinterdag i Skåne

Lördagskvällen tillbringades i Malmö Arena för att kolla hockeylandskampen mellan Sverige och Ryssland. Det som va bäst va inte matchen för den va inte mycket att se...utan att jag fick snacka bort en stund med en av mina ungdomsårs hjältar, Anders Hedberg. Han va precis lika trevlig som jag tänkt mig och såg lika vältränad ut som i fornstora dagar. Det hade nog inte tagit många träningspass innan han hade platsat i det svänggänget som Sverige ställde upp med för kvällen. Hockey för mig är Des Moroney, Bert-Ola Nordlander, Kjell-Rune Milton, Strimma Svedberg...det va killar som kunde hantera en klubba och puck. Tack för en trevlig kväll och inte minst ett trevligt sällskap, Mats och Big T.
                                                                      
                                                                           
Bert-Ola Nordlander
Anders Hedberg
Söndagsmorgonen bjöd på minus 5 grader och en mycket svag sydvind som nästa va obefintlig, vilket är mycket ovanligt härnere i Skåne. Vintercykeln stod klar och dubbdäcken va pumpade. Hade man hållt sig till de större vägarna hade man inte behövt dubb, men småvägarna va isiga och moddiga. Vi försöker köra på så mycket småvägar vi kan för att undvika så mycket trafik det går.
Sätofta-Lasse dök upp och va på hugget som vanligt, det tog några minuter så va Anders W. också på gång. Vi gav oss iväg mot Örtofta - Lund för att möta upp Patrik som kom ensam. Idag va vi en lite decimerad gubbklunga.....bara fyra man. Så blir det ibland när det står andra projekt på schemat!
Vi körde mot Virke - Reslöv innan vi kom till Marieholm där vi körde ner mot Norrvidinge. Vidare mot Gissleberga Kvarn - Trä och Billeberga. Alla dom här småvägarna va ganska isiga men med finska ståldubbar i däcken är det inga problem. Sen körde vi mot Asmundtorp och sen ner mot Häljarp och nu kände man lite vind på näsan men Sätofta tryckte på där framme ihop med Anders så vinden för oss där bak va inga problem. Sen körde vi ut på Sätoftas favoritraksträckor mot Barsebäckshamn. Nu blev det lite mer is på vägen igen.....men den va hanterbar. I Barsebäckshamn tog vi vänster mot Lödde Sandskog och vidare genom Löddeköpinge, sen ner över Kävlingeån och upp till Borgeby. Nu kollade vi in klockan och såg att vi fick fylla på lite om vi skulle få våra timmar i sadeln. Så ner mot Bjärred och vidare mot Lomma där vi slog en vänster innan byn så vi kom mot Fjelie och Lund. Förbi Lunna Melle fabriken och ut på cykelbanan mot Kävlinge.....sen körde vi mot Vallkärra och Stångby. Nu fick vi vinden i ryggen, vilket aldrig är fel. Patrik tog en höger mot Odarslöv och Sandby.....Anders va tydligen inte nöjd så han gjorde Patrik sällskap en bit på vägen för att skarva på lite extra. Sätofta och jag rullade på mot Eslöv.....Lasse gnällde lite att han va trött, men det trodde jag inte en sekund på....för när vi kom till Sallerupsbackarna började han trycka på och jag fick som vanligt bita i va det gick...
Patrik och Anders eldar på i täten, som vanligt
Sätofta-Lasse smyger där bak....vilket är ovanligt
                                                            
När jag rullade upp på garageuppfarten stod mätaren på 110 km och det gyllene hurtbullesnittet låg på 27,2 km/h. Detta snitt är helt OK för ett gäng gubbar som kör två par med vintercyklar utrustade med dubbdäck! För egen del så kändes det lite bättre än senast och förhoppningsvis så kanske man kan skönja lite form i horisonten


                                                                              

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar