söndag 23 december 2012

God Jul

Först ska jag önska er alla en riktigt God Jul och hoppas att allt flyter på som det ska.
Träningen senaste tiden har flytit på bra med fina inomhuspass i veckorna och bra söndagsrundor. Idag lillejulafton va det dags igen att rasta vintercykeln. Samling vid nio som vanligt för att möta upp gänget från Lundatrakten. Sätofta-Lasse, Lucas och jag styrde mot Lund i sidvinden. Dra åt skogen va det blåste...dom sa på Radio Malmöhus att det va upp mot 20 sekundmeter i byarna. Detta i kombination med minus två grader gjorde det till rena Sibirienkylan. Att det sen va en klass två vädervarning för inkommande snö gjorde ju inte saken sämre.
Sätofta-Lasse innan han fick problem med kedjan
Danskproffs
                                                          
 Från Lund kom Mats Murare, Patrik och Johan glidande. En snabb vändning och sen ut i medvinden mot St. Harrie.....det är inte ofta man kör med dubbdäck i femtio! Här anslöt nästa danskproffs Lars Andersson, sen ut i motvinden mot Remmarlöv där ytterligare ett danskproffs anslöt, Lars bror Mats. Sen körde vi upp mot Trollenäs och helt plötsligt fick Lasse problem med cykeln. Det va en stel länk som inte gick att få ordning på....han körde vidare ett tag men kedjan rappade hela tiden så han han vände hemåt mot Eslöv. Vi andra körde upp mot Trolleholm -Billinge i motvinden. Sen svängde höger mot Hasslebro och vidare mot Höör. Här stod vi helt stilla i motvinden, jag kollade ner på mätaren och den stod på 12 km/h och det gick knappt framåt. Mats Andersson tyckte att jag tog lite korta förningar i motvinden. Om det beror på åldern, fan jag är ju äldre än hans föräldrar eller om det va hustruns sista ord innan jag slog igen dörren "kom nu inte hem som ett kolli som du brukar på söndagarna....tänk på att det är lillejulafton och vi ska äta gott i kväll". Hur som helst är det inte lätt att hålla igen när det blåser som idag....slår man av lite så stannar man. Vi svängde ner mot Ormanäs och sen vidare mot Stanstad och kom fram till stoppet vid foten av Orupsbacken. Sen höger på wirevägen mot Rolsberga fram till gamla Bo där vi tog höger mot Södra Munkarp. Nu började Mats Murare bli lite sliten men med lite vilja och och några kompisar som gav lite extra lä kom han med upp över backarna. Ner mot Pugerup och ut i medvinden mot Skarhult gick det nästan av sig själv....igen va det över femtio blås och man hörde dubbdäcken smattra mot asfalten. Vi skiljdes vid Skarhult, danskproffsen skarvade på för dom skulle köra fem timmar idag. Mats M. Patrik och Johan körde mot Flyinge och jag körde mot Eslöv över Ellinge.
När kom hem i garaget stod mätaren på 90 km och hurtbullesnittet hamnade på låga 25,6 km/h vilket är just över skamgränsen.....men va ska man göra dubbdäck, ett par minus och inte minst full storm.
Cykel City Veteran önskar alla en God Jul.
                                                                  
Det kan ju inte vara sällskapet det är fel på, vi måste ha en av dom bättre träningsgrupperna i Sverige. Lucas har kört i elitklassen i mer än tio år och va i år fyra på SM, Lars har kört i junior och seniorlandslag och va i år tvåa på SM och hans lillebror Mats som körde VM i Holland i år. Alla tre kör nästa år i det danska continentalteamet Concordia. Sen har vi några starka gubbar som Johan B. och Patrik som fyller på....det är inte konstigt att man blir trött ibland.
Denna lillejulafton blev en hård dag.....och ni som inte kom ut idag, kom ihåg att det va den 23 december som kan vara skillnaden på tävlingarna nästa säsong.
God jul på er alla!!!

2 kommentarer:

  1. God Jul tillbaka. Själv fegade jag och höll mig hemma i ovädret.

    SvaraRadera
  2. kom nu inte hem som ett kolli som du brukar på söndagarna.... haha underbart och tack for ett skratt.

    SvaraRadera