söndag 29 januari 2012

En riktigt bra söndag




Började söndagen med en träningstur med det vanliga söndagsgänget. Någon minusgrad och en kall östlig vind på 7 - 8 sekundmeter va det som stod på programmet. Med andra ord inte speciellt inbjudande, men det bryr sig mina träningskompisar om.....dom bara kör...oavsett väder. Anders W, Mats Murare, Patrik, Johan och Sätofta Lasse va dagens sällskap. Vi drog österut och började med två och en halv timme motvind. Eftersom de mindre vägarna fortfarande är isiga fick vi tyvärr hålla oss till de större vägarna. Jag försöker alltid träna på så små vägar som möjligt för att slippa så mycket trafik det går....men den planen gick inte att hålla idag. Vi drog mot Flyinge - Harlösa - Övedskloster - Sjöbo där tog vi vänster ut på den alltid mycket trafikerade vägen mot Hörby. Detta är en väg som jag försöker undvika att träna på om det går....men idag gick det inte att undvika den. När vi kom fram i Hörby svängde vi vänster mot Osbyholm och fick äntligen vinden i ryggen. Sen styrde vi mot Fogdarp på en väg som de flesta motionärer känner igen från Ringsjön Runt. Ner mot Snogeröd och sen uppmot Pugerup och vidare mot Hurva. I backen i Hurva va det isigt och Johan gick omkull men som tur va utan större skador. En öm armbåge va minnet från den vurpan. Sen drog ner mot Skarhult där vi skiljdes...Patrik, Johan och Mats styrde mot Flyinge och vi andra mot Ellinge via golfbanan och sen vidare till Eslöv. En bra träningstur i ett kallt och blåsigt väder då de flesta gubbar i min ålder hade nöjt sig med att begränsa utomhusaktiviteten till att åka och köpa frukostbullar. 104 km och ett snitt runt 27 va det som stod på mätaren när cykeln rullades in i garaget.
Johan med öm armbåge och hål i vindjackan
Alltid trevliga och starka träningskompisar, Mats Murare, Anders W och Sätofta Lasse

Efter ett snabbt bad va det dags att bänka sig framför TV för kolla in eftermiddagens sport.....den va inte att leka med. Först finalen från Austrailen Open i tennis....vilken match...helt otroligt.... efter sex timmars kamp stod Djokovic som segrare. Världsidrott när den är som bäst.

Sen va det dags att plocka fram datorn för att kolla in VM i cykelcross från Koksijde i Belgien. Livestream är fantastiskt för oss cykelfreakar. Trodde ett tag att det va belgiska mästerskapen...sju belgare först på en tekniskt svår sandbana som kräver en speciell teknik. Niels Albert som en suverän vinnare.


Förra gången VM gick i Koksijde 1993 va jag och brosan där ock kollade. Då va det inte många svenskar som över huvudtaget visste va cross va för någonting. Vi bodde i Gent och samåkte med våra kompisar Pete från Nico Sport och Graham Webb....amatörvärldsmästare i landsvägscykling 1967.
Paul Herijgers, hård som flinta... öppen tröja och snö
                                                          

Det va en riktigt trevlig helg med många bra stories. Vinnare den gången va Paul Herijgers som idag jobbar för Sporza i Belgien som crossspecialist. Kolla in denna länk där han lär en norrman köra cross i sand......riktigt bra.

      http://www.sporza.be/cm/sporza/videozone/MG_sporzatips/MG_WK_veldrijden/1.1206926

Sen va det dags att kolla in Danmark ta guld i handbolls EM.......riktigt kul och det är bara att lyfta på hatten för danskarna....som är bäst när det gäller. Ingen bra match men som vanligt i idrott gäller det att vinna och inte spela snyggt. Sådana här söndagar som denna skulle man ha fler av....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar