söndag 30 oktober 2011

Så var man igång

Fick vintercykeln klar i veckan så nu va det bara att komma igång med vintercyklingen. Lördagen bestod av två timmar brevid Anders W. i ett ganska lugnt tempo mest för att se att allt funkade som det ska...och det gjorde det. Idag söndag va det dags att dra igång med dom vanliga helgrundorna. Många av det gamla gänget dök upp....Patrik H. hade klagat över halsont i veckan....men det märkte vi inget av idag...Sätofta-Lasse klagade över en begynnande bukfettma efter 2 veckor med jobb i Tyskland...Mats va lika pigg som vanligt...och den oslipade Anders W. kör som vanligt i ett tempo vilket oftast kan liknas vid full gas.....och en annan hängde som vanligt på så gott det gick. Efter att ha möts i Örtofta drog vi norrut mot L.Harrie - Virke - Reslöv - Marieholm - Torrlösa i en ganska bra medvind. När vi passerade Svalöv fick vi 5 minuter regn....men det va allt idag. Vidare över Billeberga - Saxtorp ner mot Hofterup i en styv motvind. Vid Hofterup mötte vi Richard B. som så jäkligt pigg ut...eller kan det bero på att han hade en bra medvind. Nästa anhalt blev Barsebäck och sedan genom skogen i Löddeköpinge och sedan ner över Kävlingeån. Här mötte vi ett gäng pigga gubbar från Cyklofånarna med Elitarn i täten. På hjul låg Sune Stuveback och Nisse B. ......helt otroligt.... dessa gubbar måste närma sig 75 bast och är ute och sliter asfalt varenda söndag året om. Hoppas att man har samma ork som dom när man kommer upp i deras ålder. Vi drog vidare mot Stävie och sedan ner mot Nybo.....där Lasse fick en punka.....men snabb som han är tog det inte många minuter innan vi var på väg igen. Efter att vi lämnat av Mats och Patrik vid Lund så va det en go medvind tillbaka till Eslöv. Det rullade på bra....Lasse klagade lite backarna....kan ha varit weissbieren och schnitzlarna han levt på i Tyskland de senaste två veckorna.Men han behöver nog inte oroa sig, ett par sådana här rundor till så har han nog brännt bort det mesta. När vi va tillbaka i Eslöv stod mätaren på 96 km och hurtbullesnittet på 30.5 km.
Så jäkla kul att vara igång igen.....och riktigt kul att ta en bra runda med kompisarna.....hoppas nu att vintern inte blir för bister här nere i Skåne...för då kommer det att bli träna av med detta gänget.

Mats och jag pustar ut medans Sätofta-Lasse utför ett slangbyte i bakgrunden. Mats tröja går inte av för hackor...det är säkert mer än tjugo år sen jag sålde den till han.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar