torsdag 20 november 2014

Ståpäls

Förra helgen va jag och min son Niklas över i England för en fotbollshelg. Det är ett tag sen jag såg att man kunde göra en långhelg i Liverpool med Glenn Hysèn som guide. Det tog inte många minuter innan Niklas också va på. Sen tog det inte många dagar innan min kompis Kjell och hans son Oskar också va på. Jag och Niklas är Liverpool supportrar, Oskar stor Chelsea fan .......så att det va just Chelsea Liverpool mötte på Anfield Road gjorde resan klockren. Jag vet inte om Kjell håller på något av lagen men jag vet i alla fall att han tycker om fotboll....ibland.
Vi flög in till Manchester och sen tåg till Liverpool. Resan gick mycket smidigt utan några som helst problem. Fredagskvällen va vikt för lite mingel och fotbolls snack. När man kröp ner i bingen på kvällen va det inga problem att somna efter en lång dag.
Hemma supportrarnas Heaven!
Lapp på luckan och magisk stämning.

På lördagen va det full fart. Engelsk frukost och sen iväg till Anfield Road där det va avspark redan klockan 13. Innan avspark va det bord bokat på en pub nästan rakt över gatan från fotbollsarenan. Här va det dags att ytterligare spänna skinnet både med mat och lite dryck. Vilken stämning...folk snackade fotboll.....sjöng heja ramsor.....och svepte en öl. Alla va trevliga och inte en tillstymmelse till bråk. Vi va i god tid inne på arenan för att uppleva stämningen. 43000 åskådare och som vanligt lapp på luckan. När dom flesta av alla åskådarna ett par minuter innan avspark började sjunga " You never walk alone " fick jag ståpäls. Jag har varit på mycket idrott i mitt liv men aldrig någonsin känt en stämning som denna. Helt fantasiskt.
Liverpool tog ledning och publiken va helt i extas. En stund efter kvitterade Chelsea och det va knäpptyst...på läktaren. Det va två på vår läktarsektion som ställde sig upp och jublade....Oskar och en annan Chelsea supporter....resten satt ner. I andra halvlek gjorde Chelsea 2-1 och sen va det slutjublat...för dom flesta...utom Oskar!
Resten av eftermiddagen tillbringade vi Liverpool centrum.
Oskar, älskar chips.
Niklas ser laddad ut.

Nästa dag va vi på Anfield Road redan klockan halv nio. Det va dags för Stadium Tour med guide och inte minst Glenn. Jäkligt roligt att se lokalerna samt höra historien om laget och arenan.

När jag tog fram min Glenn T-shirt hittade vi varann direkt.

När vi kom ner i dom enkla omklädningsrummen visade Glenn sin plats i. Bredvid sig hade han alltid målvakten Bruce Grobbelaar. Glenn drog en story om Bruce. I en match som Liverpool förlorade blev det en närkamps situation just framför Bruce som släppte in bollen mellan benen. När matchen va slut och spelarna kom till omklädningsrummet satt Bruce lite halvknäckt på bänken och deppade. Sen skulle han börja ursäkta sig lite för tränaren.....jag skulle hållit ihop benen.....det skulle din mamma gjort i stället ......sa tränaren sen va det slutsnackat. Idrottspsykologi på hög nivå!
Efter rundvisningen va det mingel och eftersnack om matchen. Glenn drog lite storys....vilket han är jäkligt bra på.
Ronnie Whelan och David Fairclough

Sen va det dags för två Liverpool legendarer att analysera matchen och snacka lite fotboll. David "super sub" Fairclough och inte minst Ronnie Whelan är nog kända för dom flesta fotbollsfantaster. Det va riktigt kul att höra dom dra lite gamla minnen. Whelan som är irländare berättade när han gjorde debut i Liverpool som 19 åring. Första matchen va en borta match och han tyckte det gick bra. Nästa lördag va det dags för hemma match och hans familj skulle komma över från Dublin för att kolla in honom. I veckan frågade han tränaren om han kunde få några biljetter till matchen. Hur många behöver du? frågade tränaren. Fyra stycken svarade Ronnie......du kan få fem sa tränaren....för du spelar inte på lördag! Idrottspsykologi på hög nivå!
Liverpool F.C. kommer ihåg sina gamla hjältar.

Beatles Story
Ferry cross the Mersey!
Liverpool Docks
This is the place to be!
Jonny and the moondogs. Kanonbra coverband från Teeside!

Efter minglet va det full ös hela eftermiddagen. Först Beatles Story vilket va riktigt kul, sen Liverpool Museum med en massa historia om trakten. Sen fish and chips. Därefter vidare till Cavern Club för lite Beatles nostalgi. Detta va cluben där Beatles spelade mycket i sin ungdom. Live musik varje dag från två på eftermiddagen till två på natten....
När det va dags att krypa ner i bingen va jag riktigt nöjd....en höjdardag i mitt liv.
Old Trafford
Old Trafford

Nästa dag skulle vi flyga ut från Manchester.....men innan planet gick hann vi med ett besök på Manchester United`s hemma arena Old Trafford. Det blev ytterligare en Stadium Tour. Vilket bygge....helt otroligt stort.
Supportershopen va större än ICA i Eslöv!
40 kassor ....nästan som Ullared!
Geroge Best....den femte beatlen!

När vi kom hem till Eslöv igen på måndag kvällen va vi riktigt nöjda. En riktig superhelg! Tack till Kjell och Oskar för en riktigt trevlig helg!

Tack till Peo och Jonette för tipsen om Liverpool.....dom va värdefulla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar