torsdag 23 oktober 2014

Gammal kompis!

När jag va i Göteborg härom dagen passerade jag som vanligt Varberg....lite innan Varberg är det skyltat Tvååker. Varje gång jag ser skylten tänker jag på min gamle kompis Olle Ljungberg. I bland slår jag honom en signal för att stämma av läget.
Första gången jag såg Olle va på Cirkelloppet som gick på Elmiaområdet i Jönköping. Jag tror året va 1969. Sedan följdes våra vägar upp till A klassen. Olle va bra.....körde alltid med Tommy Prim och Bengt Hesslow i CK Wano från Varberg. Efter några år i A klassen försvann Olle från tävlingsbanan men jag hörde alltid att han fortsatte att träna lika hårt. Nu va det andra sporter som gällde. Skidor...windsurfing...rollerblades...mountainbike va nog bara några av alla sporter Olle provade på....med som vanligt alltid bra resultat. Efter många år dök Olle upp i cykelbranschen och då blev våra kontakter tätare igen. Varje gång vi träffades fick man höra på alla tokigheter som Olle genomfört.

När Olle fyllde 50 slog han svenskt klassiker rekord för sin ålders grupp.
Vasaloppet 5.02
Vätternrundan 7.52 på en hybridcykel
Vansbro simningen 60 minuter
Lidingöloppet 2.11

Det är tider som dom flesta med Olles halva ålder skulle vara överlyckliga med!

Nu för tiden är det mest träning som gäller....fast han snackade härom dagen om Marcialonga, långloppet på skidor som går i Italien i januari.

Det är så kul att man 45 år efter man sågs första gången fortfarande har kontakt.

Olle eskorterar sonen Joel som förra året körde Vätternrundan på en enhjuling. 

2 kommentarer:

  1. Gamla vänner glömmer man aldrig.

    SvaraRadera
  2. Svensk juniormästare i lag o lagtempo i Borås 1972. Dom andra två var Prim (vann tempot) och B Hesslow.
    Hälsn/Coach

    SvaraRadera