måndag 29 juli 2013

Veteran SM 2013

Då va det dags för den där stubbaåkern i Svenstorp igen. Innan om åren har det varit Vincoloppet, i år va det Veteran SM. IK Vinco i Ystad har en långårig tradition av att arrangera tävlingar och med det i ryggen visste jag att det skulle bli en bra tävling. Alltid lika kul att köra därnere på Österlen, bra banor och nästan alltid stora startfällt. Det enda som va synd i år va att formen inte va i topp, men sånt är livet i semestertider.
Efter att det varit taskigt med vind senaste veckan blåste det upp lagom till söndagen.
Vi va nog en nästan femtio gubbar som gav oss iväg på tävlingen som va 84 km lång. Det tog inte många minuter innan det första rycket kom.....sen blev det lugnare. Det va två kantvindspartier som va lite jobbigare än resten av banan. Efter något varv blev det lite mer åka av och det sprack upp, men sen gick det alltid ihop i mot/medvinden. Först kom det iväg ett gäng på tre man och efter ett tag anslöt tre man. Vi i klungan trodde nog att det va lugnt, vi höll dom bra på 30-40 sekunder. Men det sket sig totalt...det är inte lätt att köra ifatt en utbrytning när största del av klungan är glada att dom är med hem. Vi försökte flera gånger att få ihop ett bra lagtempo. men det gick inte så bra....denna gång.
Nu blev det så att det va tre starka gubbar som höll undan till mål och vi andra fick spurta om fjärde platsen. Jag körde på va det gick ute i vinden och blev tolva. Inget jag är nöjd med, men så är cykeltävlingar...det är ingen styrketävling utan placeringen i resultatlistan som berättar hur det gått.
                                                                         
Ölands-Lasse och Micke Ljungqvist pustar ut efter loppet!
Det va betydligt trevligare efter tävlingen när man träffade alla gamla kompisar. Detta är en av dom stora anledningarna att jag håller på att träna och tävla som jag gör, alltid kul att slänga käft med lite gamla polare.
                                                                     
Jannes fru Sylvia styrde upp serveringen med bravur. Gartman i bakgrunden va stamkund!
                                                                         
Sveriges bäste grillmästare Nisse Johannesson höll ordning på korven. Bara det är en anledning att köra cykeltävling i Ystad. 
                                                                               
Christer Meyer va för dagen flaggvakt!
                                                                                     
Janne Karlsson skrev autografer. Min bild kommer att hamna på väggen framför inomhuscykeln.
Nu är det dags att ta tag i livet och träningen igen efter en slappesemester.....det är fortfarande mycket kvar av säsongen.

1 kommentar:

  1. Notera veterancyklingens mest kraftfulla biceps på ÖlandsLasse! Dom är smidda under vulkanens magma och av slaktarens vassaste kniv...

    SvaraRadera