måndag 9 juli 2012

Äntligen en trevlig söndagsrunda

Äntligen en helg som hade fint sommarväder....och då skulle det cyklas. Lördagen fick bestå av ett bra intervallpass tidigt på morgonen på väg till jobbet.
Sätofta - Lasse på hemmaplan
                                                                         
Söndagen skulle bli ett långpass med kompisgänget vilket alltid är ett nöje. Sätofta-Lasse dök upp på cykeln direkt från Sätofta. Tillsammmans med Anders W. styrde vi mot Lund för att möta upp Patrik och Mats Murare. Lasse hade fått stränga order om att vara hemma tolv annars va det låsbyte på gång.......och det sista vi vill är ju att Lasse får sova i garaget.

Så vi styrde norrut mot Marieholm-Torrlösa-Knutstorp där vi tog höger mot Konga. Där drog vi vänster mot Blinkarp och Röstånga. Där körde vi vidare mot Skäralid och Allarp och senare Ljungbyhed. Höger mot Forestad på underbara småvägar, vidare mot kanotuthyrningen och sen mot Snälleröd. I små backarna upp mot Snälleröd fick Lasse tänt turbon och klämmde till med några juniorryck som som fick oss att ana ugglor i mossen.
Om det va ett motorsågsryck blev vi inte kloka på direkt, men det gav sig snart när vi kom ut i motvinden då Lasse plötsligt skrek " jag ligger över rött " och började pusta. Då fick vi ge igen för gammal ost.
Ni som har använt en motorsåg kanske har erfarenhet av att just innan soppan tar slut går den upp i varv innan den dör.......där av namnet.
Anders W. a.k.a den starke snickaren
Patrik alltid på hugget när det gäller att träna
                                                                
Vi drog vidare förbi det gamla dansstället Vägasked mot Norra Rörum där vi körde rakt fram mot Höör.
Vi ställde på genom Höör och sen vidare mot metropolen Sätofta där Lasse styrde hemåt till Sara och ungarna. Han va några minuter sen men jag tror inte låset va bytt.
Haga kvarn är värt ett stopp
                                                                   
Vi andra körde mot Stenskogen - Stehags Kyrkby och vidare mot Kungshult där vi passerade kvarnen i Haga. Jag som är glad i gamla grejor blir nästan tårögd när jag ser den nyrenoverade kvarnen med nya vingar. Så kul att det finns folk som fortfarande tycker det är kul att hålla gamla grejor igång till eftervärlden.

Vi drog vidare mot Skarhult där Patrik körde rakt fram till Flyinge och Anders och jag körde hem till Eslöv. Bra runda i underbart väder där man till och med kunde köra i kortärmat, vilket inte varit vanligt i denna så kallade sommar.
138 km och ett hurtbullesnitt på 34,2 km/h
                                                        
Nu är det dags för semester och nya cykeläventyr.....vi hörs.

1 kommentar:

  1. Inge Henningsson10 juli 2012 kl. 21:06

    Satan va kul du skriver. Samla allt i en bok och ge ut den.Det blir en bestsäller jag lovar dig.

    SvaraRadera