måndag 23 april 2012

Det är aldrig för sent

I helgen va det äntligen dags för cykeltävlingar här nere i södra Sverige. På lördagen va det Åstorp som gällde....bra tävlingar på hårda banor. Nu va inte vinden så mycket att komma med denna dag....men med dom backarna som fanns på banan blev det ändå hårda tävlingar. I elitklassen blev det en bra tävling på sveriges hårdaste bana....över 20 mil på Söderåsen kan knäcka den starkaste. Tre gånger uppför Lotta på Åsen är hårt.....i ett steg att komma tillbaka efter vurpan avnjöt jag själv Lottas kakbuffé. Åttio spänn och man får kaffe med påtår samt äta så mycket kakor man vill. Antagligen inte bra för min redan klena backtagning...men balsam för själen. Johan Landström satte på sig trucker kepsen och styrde ifrån konkurrenterna när det va fyrtio km kvar. Riktigt bra kört.....dagen blev inte sämre av att Jonas Ahlstrand körde in solo som tvåa och Philip Lindau spurtade in på femte platsen.

På söndagen var det tävlingar i Barsebäck.....platt bana och ingen vind gjorde att det blev mest klungkörning i alla klasser. Redan vid tio tiden började att regna.....och fortsatte resten av dagen. Det blev inte bättre av att termometern bara visade åtta grader.
I veteranklasserna va det Cuptävlingar vilket gjorde att startfälten va något större än vanligt. Synd bara att vädret va så jäkla tråkigt.....inte en åskådare längs med målrakan.....synd om klubben som har lagt ner en massa arbete.....bra för kaffe och kakförsäljningen i gympasalen......för det va där alla häckade.
Janne, överst på prispallen som vanligt
                                         
Janne Karlsson från IK Vinco körde lika bra som vanligt och vann sin klass med marginal. Tom Pietilä spurtade hem en säker seger i 55 års klassen efter en bra taktisk körning.

En stark Pelle håller på att frysa ihjäl efter sin seger
                                                  
Cykel City Veteran tog hem en enkel seger i 30 års klassen genom PelleWajkert. Han drog av en jäkla häxpipa när det va en km kvar och sen såg konkurrenterna bara ryggen på honom.
Pelle och Dick pigga igen efter en lång och varm dusch
                                                         
I 40 års klassen tog vår Dick Eliasson en stark nionde plats......som kanske inte säger så mycket om man inte vet historien. Dick var en av sveriges bästa ungdoms cyklister med mer än 100 segrar innan han som junior hängde upp hjulen. Nu 28 år senare började det rycka i tävlingsnerven....fast han många gånger sagt att aldrig mer skulle tävla....så kan det gå. Han hade precis samma känsla som jag när startskottet gått.......det känns som jag tävlade förra helgen........en gång cyklist alltid cyklist.
När man kollar in tävlingen och hör det sköna eftersnacket bland gubbarna så rycker det i benen.....jag hoppas att snart kan vara igång med cyklingen. Då betonar jag cykling och inte träning för det är en jäkla skillnad.

Bonusbild, Stefan Halleröd och Janne Karlsson påstod att det skiljde 40 kg ihop från dåtid till nutid
                                                

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar