söndag 8 mars 2015

Vårväder!

Efter en vecka med ganska bra träning så va det dags för helg igen. Har under veckan kört en del på innecykeln så det har varit en vecka med ömma ben. När jag kom hem från jobbet på lördagen kände jag mig ganska vissen med huvudvärk och lite öm hals. Var och varannan person jag mötte i lördags klagade på att dom va eller varit förkylda. Som ofta när man hör det så tar man ett steg tillbaka och sen tar det inte många minuter innan det börjar dra i halsen. 99,9 % av gångerna är det en fråga om psykologi...men så är det. Väl hemma så blev det lite gurgel och en överdosering av Coldspray och Echinaforce. Detta brukar hjälpa och snart kände jag mig på hugget igen.
Braulio från Bormio är det bästa gurgelvattnet jag hittat!
Cykel City Veteran gubbarna hade denna helg sin årliga träningshelg på Pensionat Stensvik i Kristianopel. I år fick jag tyvärr stå över vilket är för jäkligt för detta brukar vara en av dom trevligare helgerna på året. Men som det är med min axel finns det ännu ingen möjlighet att cykla två dagar i rad. Så det blir till att fortsätta att rehaba och hoppas att jag är bättre tills vi ska till Mallorca.

På lördagskvällen fick jag ett sms av Robert....i morgon tar vi racercyklarna! Jag som inte handikappanpassat min racer ännu fick ta vintercykeln med den Viagra preparerade styrtappen.

Jag frågade Robban om detta va OK för han, då det skiljer lite i hastigheten mellan en racer och en 12 kg tung vintercykel. Men det va OK.....även om det blev ett myspass för honom.
Svanar
Vårkänslor!

Vi körde en runda som gick lite runt i trakten och snart va vi Löddeköpinge. Där passade vi på att köra ut till Vikhög vilket är ett gammalt fiskeläge ute vid kusten. Väldigt pittoresk pärla som för dagen bjöd på underbart väder. Det finns bara en väg ut dit så det blev till att köra samma väg tillbaka till Lödde. Sen körde vi vidare till Borgeby och Flädie och snart va vi Lund. Sen hade vi en riktigt go medvind tillbaka till Eslöv.
Hemma stod mätaren på 75 km och snittet hamnade på 27.5 km/h kanske inte så mycket men det räcker när man bara är två man som sitter bredvid varann och drar lite storys! När man på eftermiddagen kollar på FB kan man konstatera att Robban och jag hade nog det lägsta snittet av alla hurtbullar i södra Sverige. Man får nog snart börja träna!
Robban, med sin alltid välputsade racer som han på äldre dagar har försett med el!

När man cyklar med Robban så kommer han alltid med en cykel som är välputsad och blank. Det kvittar om det är finracern eller vintercykeln. Aldrig en fläck och alltid välsmord kedja. Själv är jag glad i att putsa på finracern men vintercykeln får inte många behandlingar under vintern....lite olja på kedjan är det som gäller. När man ställer in vinterhojen på vårkanten då ska det märkas att man byter cykel!

Nu ser jag fram mot lite vårväder.......för idag va det en underbar dag och sådana vill vi ha många framöver!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar