söndag 1 mars 2015

Äntligen!

Idag va det dags att försöka ta tag i träningen igen. Det är fem veckor sen jag cyklade senast med gubbagänget. Idag skulle jag ut oavsett väder.....och ett jäkla väder blev det. Robert och jag körde ut i motvinden mot Örtofta för att möta upp Patrik och Mats som kom från Lundahållet. Det va en jäkla motvind och det tog inte många minuter innan det kändes i spirorna. Eftersom det va lovat skitväder kom vi överens om att köra söderut så vi fick vinden i ryggen på vägen hem. Vi rullade ut mot Gårdstånga och vidare till Harlösa som vi passerade snabbt på vägen mot Vomb. När vi svängde ut i motvinden mot Veberöd började det stänka ordentlig och det tog inte lång tid innan det blev snöblandat regn. Vi körde förbi Veberöd och drog vidare mot Björnstorp och Genarp. Här va vi tvungna att köra ett snabbt pit stopp för att värma upp fingrarna.
Patrik fryser inte, hård som flinta.
Mats fryser och Robban lånar ut linerhandskarna.


 Det va kallt som attan.....men det spelade ingen roll för det biter inte på det hårda gubbagänget. Snart va vi på gång igen mot Esarp och vidare mot Bonderup. När vi körde upp genom Dalby började snön lägga sig och det va fan kallt fast vi hade bra medvind. Vi for snart genom S.Sandby och vidare mot Gårdstånga. Patrik som är på hugget fortsatte ihop med Robert och mig mot Eslöv. Mats svängde hem mot Lund. Det gick på ganska bra i medvinden och snart va Gårdstånga passerat och vi va framme i Örtofta. Nu va det bara Sallerupsbackarna kvar och det gick denna gången med.
Hemma visade mätaren 92 km och ett hurtbullesnitt på 28,3 km/h. Benen va halvdöda....vilket är helt OK efter 5 veckor utan så gott som någon träning. Axeln kändes helt OK när jag höll uppe i styret. Jag har bytt styrtapp och satt på en kort rackare som är vinklad uppåt. Detta ger kanske inte den mest aerodynamiska positionen.....men va gör det på vinterträningen. Nu är det lång väg kvar att vandra innan det börjar likna något. Tålamod är det som gäller...
Kort styrstam som är Viagra doserad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar