söndag 25 januari 2015

Nu är det dags!

Efter en bra träningsvecka på innecykeln va det äntligen dags för söndag igen. En av anledningarna till att jag fortfarande håller på att gno på en cykel är den trevliga och inte minst kamratliga anda vi har i vårt gubbagäng. Bra cykelkompisar och inte minst bra kompisar utan cykel. I veckorna blir det inte så mycket till samträning beroende på lite olika anledningar som familjesituationer och arbetstider. Men på söndagen....då jäklar är det dags att plåga varann....med glimten i ögat.
Patrik lika glad som vanligt.....Kalle lite sliten efter att bränt av häxpiporna!

Idag va det dags igen....Lasse Sätofta och Kalle gjorde mig sällskap på vägen till Lund för att möta upp Mats och Patrik. Det va någon grad över nollan så det fick bli dubbdäck igen. När vi kom ut på vägen mellan Lilla Harrie och Virke va det rena isbanan....samma va det på vägen till Reslöv. Här hade det inte gått att köra utan dubbdäck. Efter Marieholm körde vi mot Torrlösa här va det också isbana. Väl framme i Svalöv gick färden norrut mot Axelvold och Ekeby. Nu styrde vi till Kingelstad och snart va vi framme på den stora vägen mot Tågarp och Saxtorp. Här var det inga problem med is då vägen va ordentligt saltad.......till och med så saltad att vi fick en bra dusch av en mötande bil. I Saxtorp kollade vi in klockan....det är alltid svårt att styra upp tiden när man kör med dubbdäck för det går ju så sakta. Men vi kom fram till att vi hinner köra över Hofterup och Barsebäck innan vi styr hemåt. I Lödde så fick vi äntligen den lilla vind som fanns för dagen i ryggen. Snart va vi framme i Furulund där Mats svängde hem mot Lund....vi andra körde vidare mot Västra Hoby. Nu började det kännas i påkarna att vi hållit på en stund. Patrik och Sätofta låg framme och tryckte på...Kalle och jag hängde som slipsar där bak. Sätofta visade ganska tydliga tendenser till halvhjulning....vilket han naturligtvis förnekade. Just denna väg har tre halvsugande backar.....ja backar eller backar...det är ju inga större knudor men dom kommer alltid på vägen hem och då blir dom naturligtvis både brantare och längre. Framme i Håstad drog Patrik hemåt Sandby och vi andra körde mot Eslöv. Idag va Lasse snäll som vanligt och höll sig lugn i Sallerupsbackarna så det tog bara ett kick så va vi tillbaka i Eslöv. 115 km och ett hurtbullesnitt som hamnade på 27,2 km/h.

Lasse som tränat på riktigt bra i höst och vinter har gått fram jättemycket och blivit riktigt bra.
Kalle som hållit upp i många år blir bättre och bättre för varje helg som går. Idag drog han ett par riktiga häxpipor medans krutet va torrt.....sen slängde han sig in på rullen.
Patrik som är tillbaka efter flera veckors förkylning är redan på gång igen. Det tog en veckas träning sen va det som vanligt igen.
Mats har inte varit så bra som i vinter på många år. Kör starkt varenda helg och det går rykten om ganska mycket tjuvträning i veckorna.....jag vet inte om det är sant men jag har mina aningar. Idag hörde jag honom mumla.......fan man skulle varit 15 år yngre.
Trött efter fyra timmar med gubbgänget!

Själv är det helt OK för att vara vinter...idag va det tungt som attan efter gårdagens hårdträning på innecykeln. Benen va helt döda efter redan tio minuter....men det är väl så det ska vara när det heter uppbyggnadsträning. Det är fortfarande lång tid kvar tills vi ska ha nummerlapp på ryggen.....men jag längtar redan.

En av mina mindre starka sidor i livet är tålamod. Allt ska helst gå 180....eller fortare. När jag hoppar på innecykeln i slutet av oktober ställer jag in samma belastning som jag hade när jag klev av i mars. Klart att det inte går....jag blir både förbannad och besviken.
Samma när det gäller gymmet....jag börjar i oktober med samma vikter som jag avslutade med i mars. Klart det inte går. För två och ett halvt år sen körde jag samma recept igen och fick efter tre gånger en inflammation i axeln. Jag har haft ett helsike sen dess. Kortisonsprutor och rehab har inte hjälpt mycket. Jag har inte sovit en hel natt på över två år utan varit vaken varje gång jag rört mig i sängen. Jag har inte kunnat lyfta en kundkorg på ICA med min höger hand sen min skada. Varje gång jag kört på racern har jag haft värk i många timmar efter.

Men i morgon är det dags för operation på Ortocenter i Malmö. Specialistläkare Christian Olsson tar hand om mig och jag hoppas att det går bra. Ska bli jäkligt skönt att få ordning på detta elände.
Nu när det blir dags för lite slöande tar jag fram den enda rätta träningsboken. Inga wattsiffror, Bara goda råd som gäller än idag!

Fundererar att montera på ett aphängarstyre på innecykeln för att minska trycket på axeln.
Jag vet inte hur lång min konvalescens tid blir...men det skiter jag i bara det blir bra. I detta fallet får cykelträningen komma i andra hand.
Jag vet inte hur lång tid tar innan jag kommer ner i samma fartställning som min gamle kompis Nicke Welin-Berger.

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar