onsdag 19 februari 2014

Långt innan sport blev mode

Nu när vinterträningen börjar plana ut och man börjar se ljuset i slutet av tunneln kom jag att tänka på lite vinterträning från sjuttiotalet. Varje helg for vi runt på våra vintercyklar. Sen kom någon på att vi skulle börja köra cross. Jag vet inte riktigt var idén kom ifrån, kanske hade någon sett fräcka bilder i Miroir du Cyclisme eller kanske va det bara en förlängning av att vi brukade cykla på grusvägar under vintrarna.
Miroir du Cyclisme va det som gällde om man ville se snygga bilder!
                                                                           

Så här snyggt såg det inte ut på Cementan
                                                                   
Inte fullt så stilfullt i sanden på Cementan
Vi började köra på Cementan i Furulund vilket va ett gammalt grustag med mycket stigar och slingor. Backar va det inte så gott om men lite kullar lyckades vi hitta. När man cyklar i sand behövs det inte så mycket backar för att pulsen ska rusa, det räcker att köra va det går på platten. Efter något år så blev det till en tävling på höstkanten. Fler klubbar hängde på och plötsligt så hade vi en liten Skåne serie på hösten. Detta blev ett bra tillfälle att på helgerna att träffa lite kompisar samt att få ett bra träningspass. Tyvärr varade tävlingarna inte mer än några vintrar, men vi fortsatte att köra på våra vintercyklar på Cementan.
                                                                     
Lokal hjälten Bengt-Åke "Stävie" Bengtsson
Nu när träningsformerna snart har mer namn än årets dagar har den ultima hipstersporten dykt upp. Trailrunning heter den! Jag har kollat lite djupare i ämnet och kommit fram till att detta måste vara en hipstervariant av vanlig löpning på mjukt underlag. Kul att även vanlig löpning på stigar och i naturen har fått ett engelskt namn.
Nu har Cementan i Furulund fått sitt eget Trail race, Stävie Trail som går den 7 Mars. Kul med ett nytt arrangemang som för traditionen av att svettas på Cementan vidare. Att sedan överskottet går till barn med diabetes gör ju inte saken sämre.
Jag säger som dom säger nu för tiden.......You better turn up.....if you dare!

Måste bara lägga till denna bonus bilden! Från vänster Anders Skantz, ungdomstränare Krister, Jocke Larsson, Mattias och inte minst Rickard Nordström!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar