måndag 30 september 2013

MTB i skogarna runt Sätofta

Jag är lite sugen på att köra lite mer MTB för att få ett avbrott på asfaltsgnetandet! Så när Sätofta-Lasse snackade om lite mountainbikecykling på söndagen så va jag inte sen att hänga på. Att få en guidad tur runt Sätofta är inget man tackar nej till.
Så det va samling hemma hos Lasse i Sätofta som ligger just utanför Höör. Mats Murare, Anders W och naturligtvis vår guide Lasse va dagens sällskap. Han hade lagt upp en trevlig runda som till mycket följde Skåneleden. Det gick bra till att börja med ........ för då körde vi på asfalt. När vi sen vek av in i skogen började stöket. Jag tycker det är helt OK att köra på stigar och grusvägar....men när det blir stenigt så att man är tvungen att leda eller bära cykeln då är det inte min grej längre. Att gå och stötta sig på cykeln får mig mer att tänka på en rullator av kolfiber.
                                                                                   
Fulltofta Strövområde
                                                                             
Underbart
Men efter ett tag så blev terrängen bättre och nu började vi få upp lite fart. Ett snabbt stopp vid Fulltofta Naturum som är ett bygge som dom flesta i Skåne skulle besöka en underbar höstdag som denna. I Sverige är det betydligt mer vanligt att besöka ett shoppingcenter i stället för en skogspromenad på en söndag. För mig är detta helt obegripligt! Det märktes att Anders och Lasse är betydligt bättre MTB åkare än vad jag och Mats är, så det blev lite väntan för dom i bland.
                                                                         
Frostavallen
Efter ett par timmar så kom vi fram till Skånes Djurpark och Frostavallen. Ett riktigt paradis i Skåne för friluftsälskare!
Här pustade vi lite innan vi drog vidare till MTB banan vid Orup där Anders gav oss ett guidat varv.
                                                                     
Mats Murare
                                                                       
Två illrar som trivs i skogen!
Tillbaka hos Lasse blev det en kopp kaffe och lite lingonbröd i solskenet på altanen. Helt underbart väder denna sista helg i September. Hoppas att vi kan få ett par så här fina helger till innan hösten kommer på riktigt.

Vi va ute i tre timmar och snittet tror jag inte man ska snacka om när man är skogsmulle! I vilket fall som helst gav detta mersmak och det kommer att bli många fler mountainbike rundor denna vinter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar