söndag 13 december 2015

Äntligen söndagsrunda

Äntligen har det blivit en söndagsrunda med gubbagänget. Det va länge sen och nu va det äntligen dags igen.
Robban, Sätofta och jag rullade ut i medvinden mot Örtofta för att möta upp Patrik och Johan som kom från lundahållet. Det va riktigt länge sen det va nordanvind så det blev till att styra norrut. Vi körde mot Stångby - Lackalänga innan vi körde ner genom skogen i Furulund och förbi Ljungenbadet. Just efter Kävlingeån körde vi vänster uppför en liten brant luring. Just denna lilla backe får mig alltid att tänka på vintrarna när vi hade löpträning med Kävlinge CA. Efter att ha sprungit en timme i Furulundsskogen avslutade vi ofta med tio backintervaller i just denna backe. Den är inte lång....men det va vad som fanns tillgängligt i närheten.
Efter Kävlinge körde vi till Hög - Karaby - Dösjebro innan vi drog vidare norrut mot Billeberga. Här i motvinden körde Patrik och Sätofta på riktigt bra och det fanns klara tendenser till halvhjulning från en av gubbarna......jag säger inte vem..... ni får gissa!

Efter Billeberga körde vi vidare mot Sireköping - Ekeby innan vi äntligen svängde ut i sidvinden mot Kågeröd. Nu började jag bli riktigt trött i benen. Crosscykel med 32 mm. däck, skärmar, skärmförlängare tar på en gammal mans ben. Men det är bara att kämpa på.....snart va vi framme i Kågeröd och körde vidare mot Ask. Just ut från Kågeröd är det alltid tungt......en seg rackare ut genom byn som går förbi Knutstorps Motorbana och en bit till. Framme i iAsk körde vi rakt fram mot Trolleholm och vidare till Trollenäs där vi lämnade av Robban som styrde hemåt. Nu gick det på ganska bra i medvinden ner mot Remmarlöv.......där det luktade öl!
Lokal öl.
Bildresultat för remmarlöv öl
Rekommenderas!
En sväng ut i motvinden innan det va dags för medvind igen mot Lilla Harrie och Örtofta. Patrik och Johan styrde ut i medvinden mot Lund medan Sätofta och jag fick köra hem i motvinden mot Eslöv. Just motvinden och den förbaskade Sallerupsbacken är ingen bra kombination för en sliten gubbe efter 4 timmar i sadeln. Men Lasse va snäll och tog det lite lugnt så att jag kunde asa mig upp ytterligare en gång.
Johan, Robban, Sätofta och Patrik körde som vanligt riktigt starkt.

Hemma på garageuppfarten visade mätaren 114 km och hurtbullesnittet hamnade på 29.0 km/h.
Ett riktigt bra träningspass med gubbgänget. Inget fika, inget skvättande, inget luciaglitter utan bara ett riktigt bra träningspass som känns i benen hela eftermiddagen.
Jag ser redan fram mot nästa söndag och inte minst julhelgen då man har några extra dagar ledigt.

Idag mötte vi inte många cyklister.....bara några fjånar som vintertränar på racer utan skärmar. Jag kan inte fatta att man ger sig ut och tränar i blötan på en racer utan skärmar. Man förstör både cykel och kläder....och kanske sig själv. Känns bättre att gå på spinning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar